Secretul celor mai frumoase mușcate pentru geamul casei. Detaliile care fac diferența

Secretul celor mai frumoase mușcate pentru geamul casei. Detaliile care fac diferența
Secretul celor mai frumoase mușcate pentru geamul casei.

Secretul celor mai frumoase mușcate pentru geamul casei. Care sunt detaliile care fac diferența. Dacă îți dorești ca toată vara să ai mușcate înflorite și frumoase, trebuie să respecți câteva sfaturi utile. Mușcatele sunt flori de diferite culori, ele sunt foarte multe ca specii, au un aspect foarte frumos.

Secretul celor mai frumoase mușcate pentru geamul casei

Mușcatele sunt flori superbe, dar nu sunt nicidecum pretențioase ca și îngrijire. Trebuie totuși să ții cont de niște aspecte. Spre exemplu, amestecă pământul de grădină cu nisip și turbă, pentru ca mușcatele să reziste mai mult și să permită scurgerea mai ușor a apei. În cazul în care mușcatele cresc mai mult, adică au rădăcinile ieșite, ele trebuie imediat mutate într-un ghiveci mai mare, altfel se usucă. De asemenea, tulpinile florilor mai bătrâne se taie de la jumătate, ca să favorizeze creșterea de noi vlăstari.

Un alt sfat de care trebuie să ții cont este că mușcatele sunt foarte sensibile la umezeală, motiv pentru care au nevoie de ghiveci cu scurgere bună, deci ghivecele trebuie să fie găurite. Mușcatele se îmbolnăvesc cel mai frecvent de la excesul de apă, motiv pentru care trebuie să ai grijă ca ghivecele pentru aceste flori să fie încăpătoare, să nu înghesui florile.

Mușcatele au nevoie de curățare cât mai deasă, dacă îți dorești ca ele să fie cât mai mult înflorite. Nu trebuie să lași frunzele uscate în ghiveci, iar asta nu numai pentru că nu este estetic, dar nici nu le ajuți să se dezvolte, iar mai mult, curățarea previne apariția ciupercilor pe părțile moarte ale plantei.

Sfaturi utile de urmat

În cazul în care îți alegi mușcate parfumate, care se potrivesc atât în apartament, cât și în grădină, trebuie să știi că specia aceasta are nevoie de multă lumină și că se dezvoltă excelent în razele solare.

Prin urmare se potrivește bine în mijlocul grădinii sau într-un balcon însorit. Mușcatele au nevoie de pământ de grădină, amestecat cu puțin nisip și cu puțină argilă. Trebuie să ai însă mare grijă la excesul de apă, deoarece poate fi fatal pentru specia de mușcate. Totodată, este recomandat să alegi un ghiveci cât mai găurit, care să lase apa să se scurgă cât mai bine.

Mușcatele curgătoare arată foarte bine în balcoane, jardiniere sau ghivece suspendate. Acestea au nevoie de multă lumină, însă nu ar trebui să le ții direct în soare, mai ales în perioada de caniculă. Ele trebuie udate numai la rădăcină, o dată pe zi, în special în zilele caniculare. Pentru ca mușcatele curgătoare să reziste cât mai mult, acestea pot fi udate cu apă fiartă și răcită, pentru a îndepărta excesul de floruri.