Mihaela Bilic vine din nou cu sfaturi prețioase pentru toți fanii ei. Celebrul nutriționist a vorbit, de data aceasta, despre cum se face corect un grătar. Specialistul a dezvăluit ce trebuie să faci înainte de a pune carnea la fript, astfel încât să iasă cât mai rumenă.
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, care are o mulțime de fani datorită sfaturilor prețioase pe care le oferă în materie de sănătate. Medicul nu recomandă niciodată diete, însă dă indicații despre cum putem avea o viață sănătoasă.
De curând, specialistul a dezvăluit cum se face corect un grătar. Acesta a explicat că este foarte importantă marinarea cărnii de porc, cu iaurt din belșug și condimente, astfel încât să fie pregătită pentru frigere. Toate detaliile despre fezandare le găsiți aici.
Acum a venit rândul grătarului în sine. Fie că este vorba despre unul propriu-zis sau un grill de interior, ideea este să fie pregătit ca la carte. Mihaela Bilic recomandă să ștergem complet iaurtul de pe carne înainte de a o pune la fript. Dacă are o culoare albă, înseamnă că s-a marinat așa cum trebuie.
Se curăță bine tot cu un șervețel, după care se pune pe grătar. Pentru că este bine uscată, carnea se va rumeni perfect și va căpăta o culoare plăcută și un gust pe măsură, mai ales datorită marinadei de dinainte. Chiar dacă procesul este de durată, având în vedere că trebuie lăsată carnea la marinat pentru un timp lung, așteptarea merită.
„Punem carnea la grătar, dar atenție, o curățăm de iaurt și chiar o ștergem cu un șervețel, pentru că se rumenește frumos atunci când este uscată. Vedeți? Deja culoarea ei este albă, ca dovadă că proteinele s-au semi-digerat. Eu cred că merită așteptarea”, a spus medicul pe rețelele de socializare.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce nu trebuie să mâncăm ori de câte ori simțim nevoia. Medicul spune că foamea nu este întotdeauna un semn că organismul nostru are nevoie de nutrienți, ci poate fi doar propria noastră impresie.
Pentru că uneori este doar o poftă, pe care nu trebuie să o satisfacem întotdeauna, este esențial să distingem cauzele foamei pentru a ști cum trebuie să ne comportăm. Astfel, trebuie să urmărim semnele corpului nostru, dar să le interpretăm corect.
„Nu o dată ni se întâmplă să deschidem frigiderul sau dulapul pentru a căuta ceva de mâncare, dar aceasta, de cele mai multe ori, nu este, de fapt, o foame adevărată.
Când avem nevoie să ronțăim ceva de obicei se întâmplă să simțim nevoia din senin. Adevărata senzație de foame apare în timp și evoluează în patru până la șase ore”, spune Mihaela Bilic.
Medicul consideră că, de cele mai multe ori, nevoile nutriționale sunt ignorate de poftă, care apare brusc și pe care nu ne-o putem explica. Din acest motiv, ne recomandă să nu o satisfacem ori de câte ori o simțim.
În plus, trebuie să răspundem la următoarele întrebări pentru a identifica foamea noastră adevărată: cât timp a trecut de la ultima masă, am făcut vreun efort fizic ieșit din comun, am văzut sau mirosit ceva ispititor de mâncat, suntem plictisiți, obosiți, stresați sau supărați? Dacă ne regăsim într-una din situații, am găsit răspunsul nelămuririlor noastre.
În consecință, data viitoare când avem tendința să deschidem frigiderul, trebuie să ne gândim de ce suntem determinați să facem asta. Mihaela Bilic recomandă să mâncăm când este cazul, dar fără prea multe gustări inutile și nesănătoase.
Celebrul mit că nu ar trebui să mănânci după ora 18:00 a fost dezvăluit de medicul nutriționist Mihaela Bilic. Mulți cred că, după această oră, nu trebuie să mai consume nimic în afară de apă, pentru a evita îngrășarea.
Când vine vorba de mâncat seara, există multe opinii contradictorii pretutindeni. În plus, se vorbește frecvent despre efectele dăunătoare pe care mesele târzii le pot avea asupra siluetei noastre, însă Mihaela Bilic este cu totul de altă părere și chiar încurajează această practică.
Se spune că nu trebuie să mâncăm nimic după ora 18:00, indiferent dacă este o cină copioasă sau o simplă gustare. Totuși, nutriționistul crede că masa de seară îndeplinește două funcții: să ne hrănească și să ne facă să ne simțim bine. Dacă știm ce și cum să mâncăm, kilogramele în plus nu își vor face simțită prezența.