Află ce trebuie să faci dacă varza murată a făcut floare. Un singur pas greșit în procesul de pregătire poate duce la rezultate nedorite, așa cum știu și au pățit aproape toți cei care obișnuiesc să pregătească, an de an, la final de toamnă, „regina murăturilor”. Trucul gospodinelor de la țară te va scăpa de griji.
Considerată de mulți „regina murăturilor”, este și ingredientul vedetă al preparatului tradițional ce nu lipsește de pe mesele românilor în cele mai importante sărbători ale anului, mai ales de Crăciun și de Revelion: sarmalele.
La prima vedere, ai crede că nu este deloc complicat de pregătit, însă pentru a obține varză murată trebuie să respecți o serie de pași. O singură greșeală poate strica întregul butoi. Dacă vrei să se păstreze mai mult timp fără să facă floare, există un truc folosit de gospodine ce sigur te va ajuta.
În primul rând, pentru a pune varză la murat, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Citește și: Trucul genial pentru varza murată mai repede. Ce să faci după 24 de ore de când ai pus-o în butoi
Ce trebuie să faci dacă varza murată a făcut floare? Să folosești un ingredient secret pe care, cu siguranță, îl ai și acum în casă.
Pe măsură ce vremea a început să se schimbe la noi în țară, temperaturile de la final de toamnă și chiar început de iarnă fiind mult peste valorile pe care meteorologii le consideră normale pentru această perioadă a anului, se întâmplă din ce în ce mai des ca varza să înceapă să facă floare la scurt timp după ce este pusă la murat în butoi.
Pentru a se asigura că sunt pregătite să combată această problemă, gospodinele își pregătesc din timp arma secretă. Ca să oprești procesul de fermentare accelerat de expunerea la temperaturi ridicate, nu trebuie decât să adaugi în butoi câteva tablete mărunțite de aspirină. La țară, însă, gospodinele folosesc hreanul pentru scăpa de floare.
Cheia pentru o varză murată care rezistă mai mult este temperatura. Asigură-te că butoiul este păstrat la cel mult 10 grade Celsius și nu vei avea probleme.