Greșelile în bucătărie sunt des întâlnite, chiar și pentru cei mai buni bucătari sau cele mai iscusite gospodine. Prea mult ulei, prea multă sare sau mâncare arsă, acestea sunt cele mai comune greșeli. Află în rândurile următoare ce trebuie să faci dacă ciorba a ieșit uleioasă și cum poți remedia astfel de greșeli pe care toți le facem în bucătărie.
Poate că ți s-a întâmplat să faci o ciorbă și să nu iasă așa cum ți-ai dorit. În cazul în care ai adăugat prea mult ulei, există o soluție foarte simplă care te va ajuta să salvezi ciorba. De cele mai multe ori, se va forma acel strat care va pluti deasupra supei, însă nu este nicio problemă.
Poți îndepărta excesul de ulei cu o lingură, însă dacă această metodă nu funcționează, o alta mult mai eficientă este să scalzi repede un cub de gheață. Grăsimea se va lipi de el, însă ai grijă să nu-l lași în ciorbă prea mult, deoarece se va topi.
O altă greșeală comună este atunci când ciorba iese prea acră. Din fericire, există o metodă de a ne scăpa și de această problemă. Acreala provine din ingredientele cu o aciditate mare, precum oțet, roșii sau vin.
Citește și: Când trebuie adăugate roșiile în ciorba de fasole, de fapt. Multe gospodine greșesc, de asta nu fierbe bine
În cazul în care ai pus prea mult din aceste ingrediente și are un gust prea acru, poți adăugă miere sau zahăr. De asemenea, o altă modalitate de a scăpa de acreală este smântâna sau ceapa caramelizată.
Dacă supa a ieșit prea sărată, atunci lungește-o cu apă și fierbe-o câtva minute în plus. O altă metodă de a scăpa de sarea excesivă din mâncare este bulionul. Dacă ai bulion nesărat rămas, adaugă-l în oală. Gustul nu va fi compromis, iar supa va deveni mai puțin sărată.
În cazul cărnii excesiv de sărată, smântâna de poate ajuta la echilibrarea nivelului de sare din carne. Pune carnea într-un bol cu smântână și las-o timp de câteva minute. Poți adăuga și ulei sau sos din făină în mâncare. O garnitură nesărată poate salva carnea.
Se mai întâmplă să gătim alimentele prea des, iar acestea se ard. Pentru a scăpa de această problemă, taie stratul ars și continuă să fierbi carnea în ulei, apă sau bulion.
De asemenea, pentru a scăpa de mirosul de ars, va trebui să schimbi cratița în care refaci preparatul, iar la final să o acoperi cu o cârpă umedă. Dacă supa este prea grasă, o poți lăsa la frigider. Așteptă până grăsimea se întărește, apoi o poți elimina pe toată.
Dacă ai reparat carne și aceasta a ieșit prea tare, avem câteva sfaturi pentru tine. În primul rând, marinează carnea înainte, după gust. Totodată, poți folosi fructe atunci când o gătești, precum mere, ananas sau mango. Ai nevoie doar de câteva bucăți mici de fructe.
Unii oameni folosesc Coca-Cola pentru a frăgezi carnea. Înainte de a fi prăjită, carnea se înmoaie timp de câteva minute în Cola, apoi se lasă la scurs. Poți marina carnea și în lămâie timp de circa 30 de minute înainte de a o găti.