Foarte mulți români preferă ciorbele care sunt mai acre. În acest sens, există mai multe metode prin care putem acri mult îndrăgitele preparate. O parte din gospodine țin cont și de sezon. Află cu ce ingrediente poți acri ciorba vara.
În sezonul cald, gospodinele au la dispoziție mai multe ingrediente prin care pot acri ciorba. În timp ce în sezonul rece apelăm la conserve pregătite din timp, în sezonul cald putem profita de multitudinea de alimente proaspete, care se găsesc peste tot în jur.
Foarte multe gospodine aplează la fructele verzi. Acestea pot oferi gustul acrișor îndrăgit de toată familia. Printre fructele folosite în acest sens se numără corcodușele, caisele verzi, strugurii, agrișele, prunele verzi și altele. Când optăm pentru acrirea supelor în acest mod, putem să punem frcutele întregi sau sub formă de bulion sau pastă fiartă.
Te-ar putea interesa și: A pus o felie de măr în oala de ciorbă de pe foc, iar rezultatul a fost extraordinar. Secretul gospodinelor iscusite
Indiferent de metoda aleasă, important e momentul în care decidem să le adăugăm. De regulă, fructele verzi se pun în momentul în care ciorba este aproape gata. După ce stingeți focul, puteți alege să le îndepărtați din compoziție.
Printre cele mai populare metode de acrit ciorba se numără bulionul de corcodușe. Prepararea acestuia nu durează mult. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți corcodușele în puțină apă cu sare. Când acestea sunt fierte, se pasează în apă. Compoziția obținută se poate pune la păstrat pentru iarnă.
Și cu laptele acru poate oferi un gust bun preparatului. Este indicat ca supele acrite cu lapte bătut, iaurt sau kefir să fie păstrate la frigider. E important ca acestea să fie consumate reci. Pe lângă gustul bun pe care-l oferă preparatului, laptele este și un bun digestiv.
O altă metodă la care puteți apela este și metoda roșiilor. Tot ce trebuie să faceți este să tocați roșiile și să le adăugați în compoziție. E important ca acestea să fie puse când preparatul este aproape gata. Supa va avea un gust foarte bun, iar aceasta va fi benefică pentru sănătate.
Și produsele acre pot oferi gustul dorit. Dacă vreți o supă cu gust acrișor, puteți opta pentru folosirea oțetului sau a lămâii stoarse.
Te-ar putea interesa și: De ce să nu pui niciodată leuştean în ciorbă. Gospodinele îl folosesc mereu pentru aromă, însă nu e indicat