02 sept. 2023 | 18:57

Ce trebuie să faci cu tija orhideelor care nu mai au flori. Secretul e știut doar de grădinarii profesioniști

News
Ce trebuie să faci cu tija orhideelor care nu mai au flori. Secretul e știut doar de grădinarii profesioniști
Ce trebuie să faci cu tija orhideelor care nu mai au flori

Tu știi ce trebuie să faci cu tija orhideelor care nu mai au flori? Secretul știut doar de grădinarii profesioniști ți-l vom dezvălui și ție. Orhideele sunt printre cele mai populare flori, dar pentru a înflori și a se dezvolta armonios, trebuie să ai în vedere anumite aspecte.

Ce trebuie să faci cu tija orhideelor care nu mai au flori

Ce facem după ce s-au terminat florile, ce facem cu tija care a rămas? În această situație se poate vorbi de două aspecte: în cazul în care tija încă este verde și nu dă semne că se îngălbenește atunci ea se poate lăsa, deoarece este capabilă să reînflorească după 2-3 luni. Florile vor fi însă de un volum mai mic și nu atât de abundente.

Varianta a doua este aceea conform căreia poți tăia poți tăia tija de la al doilea nod, de jos în sus. Cei mai mulți specialiști recomandă a după perioada reînfloririi să fie tăiată tija, pentru că astfel planta va fi ajutată să se odihnească puțin și să se canalizeze asupra formării de rădăcini și de frunze noi.

Dacă lași tija florală fără să o tai, ea își va direcționa și își va strânge nutrienții, astfel încât ea să se canalizeze către o nouă înflorire, pe aceeași tijă, ceea ce există riscul să o epuizeze și să înceapă să piardă din frunze. De aceea, recomandarea specialiștilor este să tai tija florală imediat ce s-au trecut florile, de la al doilea nod, de jos în sus.

Pentru a tăia tija, ai nevoie de o foarfecă care trebuie sterilizată în prealabil, întrucât o tăietură poate infecta planta, dacă nu se utilizează un instrument sterilizat. Apoi, tija se îndepărtează și astfel se lasă planta să se concentreze pe o creștere vegetativă, de formare de noi frunze, de noi rădăcini, pentru ca după 5-6 luni maximum să susțină o nouă înflorire.

Despre orhidee

Denumirea științifică a orhideei este Orchidacea. Aceasta face parte din familia de plante monocotiledonate din clasa Liliopsida, ordinul Asparagales. Plantele acestea se găsesc pe toate continentele, excepție făcând Antarctica. Însă cele mai multe orhidee se găsesc la tropice. În țara noastră există două specii protejate de lege, și anume, Sângele Voinicului (Nigritella rubra, nigra) și Papucul Doamnei (Cypripeidum calceolus).

În întreaga lume există peste 20.000 de specii de orhidee. Ca și îngrijire, orhideele se dezvoltă datorită diferențelor de temperatură dintre zi și noapte. Plantele trebuie plasate într-un loc unde temperatura este mai rece noaptea decât ziua.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Riști enorm dacă faci asta la bloc. Sancțiunile sunt usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Se suspendă pe loc. Mașinile care nu trec ITP-ul: Sunt considerate o defecțiune majoră
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro