16 ian. 2024 | 21:22

Ce trebuie să faci cu făina înainte de a o folosi la prăjituri, aşa vor ieşi pufoase. Secretul cofetarilor de top

Sfaturi Culinare
Ce trebuie să faci cu făina înainte de a o folosi la prăjituri, aşa vor ieşi pufoase. Secretul cofetarilor de top
Secretele făinii pentru prăjituri. Cum să alegi produsul potrivit pentru desertul pe care vrei să-l prepari și ce să faci cu făina.

Ai încercat să prepari o prăjitură și ai observat că rezultatul nu a fost cel dorit? Playtech Știri îți explică în ce constă secretul pentru un blat pufos, care să fie o bază perfectă în prepararea desertului. Află în continuare ce făină să alegi și ce trebuie să faci cu ea, înainte de a o folosi.

Secretul deserturilor perfecte preparate în bucătărie

Cele mai bune deserturi preparate la cuptor, prăjituri și/sau torturi depind de ingredientele pe care le folosești și modul în care le manipulezi. Vorbim aici despre făină, agenții lichizi, agenții de dospire sau creștere, grăsimi, zaharuri și diverse produse aromate.

Fiecare ingredient pe care îl folosești pentru a prepara un desert – indiferent că este vorba despre un biscuite, o prăjitură sau un tort – îndeplinește o funcție specifică. Cu o condiție: să fie folosit corect. În materialul de astăzi vom discuta pe larg problema făinii.

Citește și: Ce trebuie să scrie pe pachetul de făină dacă vrei să faci cozonaci pufoși. Detaliul pe care îl ignoră toate gospodinele

Făina, ingredient de bază în fiecare rețetă dulce

În majoritatea rețetelor de deserturi, făina este un ingredient de bază. Aceasta dă structura produsului final. Glutenul sau proteina din făină se combină pentru a forma un preparat ce prinde bule de aer și se fixează. Amidonul din făină se încălzește și adaugă și susține, în cele din urmă, compoziția finală.

În cazul prăjiturilor, a torturilor sau a altor deserturi, ne dorim un conținut redus de gluten, fiindcă acesta din urmă face preparatele să devină dure. În schimb, grăsimile și zaharurile ajută la prevenirea formării unei structuri prea rigide. Este important să alegi tipul de făină potrivit pentru ce prepari.

Ce fel de făină să folosești la prepararea prăjiturilor

În funcție de ceea ce vrei să prepari, tipul de făină pe care îl folosești poate să difere. Pentru majoritatea produselor de panificație, făina universală este o alegere potrivită. Aceasta conține mai puțin gluten decât făina utilizată la prepararea produselor de brutărie.

Citește și: Ce să adaugi în aluatul de clătite ca să iasă super pufoase. Trucul folosit de celebrul bucătar Jamie Oliver

Ce să faci cu făina, pentru a obține un desert pufos

Felul în care manipulezi făina este, de asemenea, deosebit de important. Orice rețetă în care se folosește acest produs prevede cernerea făinii, înainte de adăugarea ei în compoziție. Bucătarii de top recomandă să cerni făina de 3 ori înainte de a o folosi, asta pentru că te va ajuta să obții un desert pufos.

Dacă nu este cernută, făina poate să prezinte cocoloașe, ceea ce ar putea să facă prăjitura să arate inestetic. Blatul pentru prăjitură sau tort ar putea, totodată, să nu crească la forma dorită. Cernând făina de 3 ori înainte, te asiguri că aceasta va fi aerată, iar rezultatul final va fi un desert pufos.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Ger de crapă pietrele și ninsori, în următoarele ore. Vreme în schimbare în România
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Pensionarii care primesc PENSII DIFERITE de la 1 ianuarie
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro