15 feb. 2023 | 20:00

Ce trebuie să faci cu ceapa și orezul înainte de a le adăuga în sarmale. Vor ieși mult mai fragede și pufoase

Diverse
Ce trebuie să faci cu ceapa și orezul înainte de a le adăuga în sarmale. Vor ieși mult mai fragede și pufoase
Ce trebuie să faci cu ceapa și orezul înainte de a le adăuga în sarmale. Trucul pe care să-l aplici pentru ca sarmalele să fie pufoase.

Chiar dacă perioada sărbătorilor a trecut, sarmalele rămân în topul mâncărurilor favorite ale românilor. Gospodinele nu se dau în lături să prepare acest fel de mâncare chiar și în viața de zi cu zi. Playtech Știri îți arată cum să gătești cele mai gustoase preparate. Ce trebuie să faci cu ceapa și orezul înainte de a le adăuga în sarmale.

Ce trebuie să faci cu ceapa și orezul înainte de a le adăuga în sarmale

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. O dată la câteva luni cel puțin, gospodinele obișnuiesc să prepare acest fel de mâncare savuros, în funcție de preferințele pe care le au. Majoritatea bucătăreselor preferă să gătească mâncarea pe baza rețetei tradiționale. Nu este dificil să prepari sarmale, trebuie doar să fii atent la câteva detalii.

Playtech Știri îți explică ce trebuie să faci cu ceapa și orezul, înainte de a le folosi la prepararea propriu-zisă a acestui fel de mâncare. Mulți obișnuiesc să călească ceapa înainte de a o adăuga în sarmale. Nu este greșit, însă preparatul nu va ieși la fel de fraged și pufos precum în alte cazuri.

Este recomandat ca, înainte de a prepara sarmalele, să înăbuși ceapa împreună cu orezul în puțin ulei cu apă. Dacă procedezi astfel, sarmalele vor fi mult mai pufoase decât de obicei. Nu ai nevoie decât de două linguri de ulei și una de apă pentru a obține un rezultat reușit.

În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă tradițională de sarmale. Pașii pe care trebuie să-i respecți sunt foarte simpli. Dacă urmezi instrucțiunile de mai jos, nu vei da greș. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Rețetă tradițională de sarmale. Cum obții un rezultat gustos

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de porc;
  • 0, 5 kg fleică sau ceafă de porc;
  • 0, 5 kg piept de curcan;
  • 70-80 de foi de varză;
  • 3 cepe;
  • jumătate de morcov;
  • o felie de ţelină;
  • jumătate de păstârnac;
  • ½ kg pastă bulion de roşii;
  • 150 grame de orez;
  • condimente (sare, piper, cimbru).

Mod de preparare:

  1. Se spală, se curăță și se toacă legumele mărunt sau se dau pe răzătoarea mică.
  2. Se călesc legumele (excepția făcând ceapa) în două linguri de ulei și o lingură de apă, la flacără mică, cinci minute.
  3. Se spală orezul, în timp ce amestecul de legume se răcește, în minimum două ape.
  4. Se înăbușă în două linguri de ulei și o lingură de apă ceapa amestecată cu orez.
  5. Se toacă bucățile de carne și se condimentează după bunul plac cu sare, piper și/sau alte ingrediente.
  6. Se amestecă orezul, legumele și carnea, când toate produsele sunt reci.
  7. Se adaugă în compoziție cimbru, dacă dorești să folosești acest ingredient.
  8. Se pregătesc frunzele de varză murată, se taie în dimensiuni asemănătoare.
  9. Se pune în câte o frunză de varză puțină compoziție de carne și se rulează.
  10. Se așează pe fundul oalei de lut varză tocată și jumătate din cantitatea de pastă de bulion.
  11. Se aranjează sarmalele în straturi circulare, deasupra lor stropindu-se cu pastă de roșii.
  12. Se adaugă, la final, o cană cu apă călduță.

Sarmalele se dau la cuptor pentru aproximativ două ore, două ore jumătate. Se pot servi în aceeași zi, cu grijă să nu fie fierbinți. Le poți mânca alături de mămăligă, smântână, sos cu hrean sau alte preparate tradiționale.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Schimbări la plata cu cardul. Măsura intră în vigoare joi, 26 decembrie
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro