Chiar dacă perioada sărbătorilor a trecut, sarmalele rămân în topul mâncărurilor favorite ale românilor. Gospodinele nu se dau în lături să prepare acest fel de mâncare chiar și în viața de zi cu zi. Playtech Știri îți arată cum să gătești cele mai gustoase preparate. Ce trebuie să faci cu ceapa și orezul înainte de a le adăuga în sarmale.
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. O dată la câteva luni cel puțin, gospodinele obișnuiesc să prepare acest fel de mâncare savuros, în funcție de preferințele pe care le au. Majoritatea bucătăreselor preferă să gătească mâncarea pe baza rețetei tradiționale. Nu este dificil să prepari sarmale, trebuie doar să fii atent la câteva detalii.
Playtech Știri îți explică ce trebuie să faci cu ceapa și orezul, înainte de a le folosi la prepararea propriu-zisă a acestui fel de mâncare. Mulți obișnuiesc să călească ceapa înainte de a o adăuga în sarmale. Nu este greșit, însă preparatul nu va ieși la fel de fraged și pufos precum în alte cazuri.
Este recomandat ca, înainte de a prepara sarmalele, să înăbuși ceapa împreună cu orezul în puțin ulei cu apă. Dacă procedezi astfel, sarmalele vor fi mult mai pufoase decât de obicei. Nu ai nevoie decât de două linguri de ulei și una de apă pentru a obține un rezultat reușit.
În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă tradițională de sarmale. Pașii pe care trebuie să-i respecți sunt foarte simpli. Dacă urmezi instrucțiunile de mai jos, nu vei da greș. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Sarmalele se dau la cuptor pentru aproximativ două ore, două ore jumătate. Se pot servi în aceeași zi, cu grijă să nu fie fierbinți. Le poți mânca alături de mămăligă, smântână, sos cu hrean sau alte preparate tradiționale.