09 apr. 2024 | 09:43

Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă. Secretul pentru a ieși pufos și cremos

Diverse
Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă. Secretul pentru a ieși pufos și cremos
Foto: Profimedia

Am fi tentați să credem că este un preparat banal, o garnitură ce nu ar trebui să ne impresioneze cu nimic papilele gustative, punând doar în valoare friptura lângă care este pusă în fafurie, dar nu este așa! Dacă ții cont de câteva sfaturi simple, se va transforma într-un deliciu. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă.

Trucuri simple pentru cea mai gustoasă garnitură

Ce poate fi dificil în a pune câțiva cartofi la fiert și apoi să îi pasezi bine, amestecându-i cu lapte sau unt? Când avem nevoie de o garnitură simplă, pe care o va mânca oricine, alegem, de cele mai multe ori, să facem un piure.

Suntem tentați să spunem că este un preparat banal, o garnitură ce nu ar trebui să ne impresioneze cu nimic papilele gustative, punând doar în valoare friptura lângă care este pusă în fafurie, dar nu este așa! Cu doar câteva trucuri rapide, piureul se va transforma într-un adevărat răsfăț culinar.

Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă

Gospodinele iscusite și bucătarii pricepuți știu un secret important: marele inamic al piureului este apa! Așadar, după ce scoți cartofii pentru piure curățați din apă, lasă-i la scurs câteva minute, nu mai mult de două sau trei, într-o strecurătoare, astfel încât tot lichidul în exces să fie eliminat.

O altă greșeală pe care o fac mulți în timpul preparării este faptul că pun tot laptele și tot untul odată în compoziție. Ca să iasă pufos și cremos, grăsimea trebuie încorporată treptat, în timp ce amestecăm continuu, exact ca la maioneză.

Te-ar putea interesa și: Piure de post, rețetă specială. Așa de bun nu ai mai mâncat vreodată

Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă. Secretul pentru a ieși pufos și cremos

Foto: Profimedia

Cu ce poți să înlocuiești laptele

Pentru un plus de savoare și pentru a-i da o textură și mai moale, poți folosi, în loc de lapte, smântână lichidă, puțin încălzită.

Dacă vei aplica aceste trucuri simple, vei vedea că nu ai nevoie de mixer sau blender pentru a obține consistența dorită.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul surpriză din piureul de cartofi pentru o aromă specială. Aşa se prepară la şcolile culinare de zeci de ani

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro