09 dec. 2022 | 09:45

Ce trebuie să faci ca parbrizul să se dezgheţe mai repede. Orice maşină e echipată cu aşa ceva, dar puţini şoferi ştiu trucul

Utile
Ce trebuie să faci ca parbrizul să se dezgheţe mai repede. Orice maşină e echipată cu aşa ceva, dar puţini şoferi ştiu trucul
Trucuri mai puțin cunoscute pentru ca parbrizul să se dezgheţe mai repede

Odată cu iarna, apare și scăderea temperaturilor. Este acea perioadă din an când șoferii se vor confrunta din nou cu provocarea de a-și dezgheța parbrizul autovehiculelor. Dar, dacă nu știai, există un truc, iar noi am decis să îți dezvăluim ce trebuie să faci ca parbrizul să se dezgheţe mai repede. Orice maşină e echipată cu aşa ceva, dar puţini şoferi ştiu trucul.

Trucuri mai puțin cunoscute pentru ca parbrizul să se dezgheţe mai repede

Răzuirea parbrizului în frigul înghețat este o sarcină nedorită și consumatoare de timp. Mai ales pentru cei care se grăbesc să iasă pe ușă pentru a merge la serviciu sau la școală.

După ce au îndurat cele mai aspre temperaturi pe parcursul iernii timp de mulți ani, experții au împărtășit câteva trucuri nu numai pentru a scăpa de gheața de pe mașină, ci și pentru a o preveni. Așa că îți vom împărtăși ce trebuie să faci ca parbrizul să se dezghețe mai repede.

Unul dintre aceste trucuri include parcarea vehiculului cu fața spre est. Experții au susținut că un lucru atât de simplu precum parcarea mașinii în locul potrivit le poate oferi șoferilor o sarcină mai puțin îngrijorătoare într-o dimineață rece.

Deoarece soarele răsare în est, acesta poate topi gheața de pe parbriz, oferindu-le șoferilor câteva minute în plus în pat. Cu toate acestea, va depinde de câtă lumină solară primesc automobiliștii și cât de devreme ies din casă.

Vezi și:  Leguma care îți ține parbrizul dezghețat pe timp de iarnă. Este ieftină și trebuie doar să o freci de geam

Experții au împărtășit alte câteva trucuri pe care automobiliștii ar putea dori să le urmeze în perioada premergătoare Crăciunului. Printre acestea se numără și următoarele:

Umpleți o pungă cu apă caldă, ca parbrizul să se dezgheţe mai repede

Dacă șoferii nu dețin o racletă de gheață pentru mașină sau nu au la îndemână lichid degivrant, atunci aceasta este o altă opțiune de încercat pentru un rezultat rapid.

Poate părea evident, dar merită întotdeauna să menționăm că automobiliștii nu ar trebui să toarne niciodată apă fierbinte ca parbrizul să se dezgheţe.

În timp ce unul din cinci șoferi a recunoscut că a făcut acest lucru, chiar și turnarea de apă călduță poate provoca fisurarea geamurilor mașinii, mai ales dacă acestea sunt deja ciobite.

În schimb, turnați puțină apă caldă într-o pungă cu fermoar și apoi frecați punga pe parbriz. Acest truc a devenit viral pe TikTok iarna trecută.

Există întotdeauna alcool, dar cu moderație

Șoferilor s-ar putea să nu le placă să irosească o sticlă de vodcă pe mașina lor, dar, în funcție de cât de disperați sunt în acel moment, aceasta își va face treaba. Conținutul de alcool din vodcă face ca aceasta să fie un degivrant excelent la temperaturi negative.

Este important de reținut că a conduce cu vizibilitate limitată în condiții de vreme geroasă este doar periculos. Dar, în același timp, poate aduce șoferilor o amendă de trei puncte pe permis, așa că mare atenție la cât alcool folosiți ca parbrizul să se dezgheţe mai repede.

Vezi și:  Soluție pentru dezghețarea parbrizului făcută acasă. Toate ingredientele de care ai nevoie

Folosește-te de parasolare ca parbrizul să se dezgheţe mai repede

Un alt truc, devenit rapid viral pe rețelele de socializare, este folosirea parasolarelor. Fiecare mașină are așa ceva, deci nu implică prea mare efort. Tot ceea ce aveți de făcut ca parbrizul să se dezgheţe, este să poziționați parasolarele către parbriz și să dați drumul la căldăra din mașină la maxim. Așa, extrem de repede, veți avea soluția cea mai bună ca parbrizul să se dezgheţe mai repede.

Ca și concluzie înainte de ger!

Există o multitudine de trucuri, mai vechi sau mai noi, care ne pot ajuta la dezghețarea parbrizului. De exemplu, un alt truc spune că șoferii își pot curăța parbrizul prin simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii. Dacă îl porniți la maxim, asta va face ca parbrizul să se dezgheţe mai repede. Deci, înseamnă că șoferii nu vor mai fi nevoiți să stea în frig în această iarnă.

Acum, că ați aflat ce puteți face pe timp de iarnă, ar fi cazul să vă pregătiți sufletește înainte de gerul care o să vină.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro