Ce trebuie să facă toți românii după mesele îmbelșugate de Paște. Mihaela Bilic a făcut anunțul momentului

Ce trebuie să facă toți românii după mesele îmbelșugate de Paște. Mihaela Bilic a făcut anunțul momentului
Ce trebuie sa faca toti romanii dupa mesele îmbelșugate de Paste

Românii se bucură de cele mai alese bucate la masa de Paște. Când te răsfeți cu preparate bogate în calorii, nutriționistul spune că este foarte important să păstrezi un anumit echilibru în alimentația ta. Mihaela Bilic a făcut anunțul momentului. 

Ce trebuie să facă toți românii după mesele îmbelșugate de Paște

Mihaela Bilic este de părere că preparatele gătite la cuptor sunt mult mai sănătoase și gustoase, iar astfel nu va trebui să te înfrânezi de la nimic și-ți vei putea satisface toate poftele culinare.

„Ceea ce este bine legat de masa de Paște este că nu sunt neapărat lucruri pline de grăsime. Dacă este drob este făcut la cuptor, niciun stres pentru digestie, dacă oul a fost mâncat fără maioneză, din nou, nu este nicio greșeală. Oul, într-adevăr, poate să pice mai greu în momentul în care avem noi o bilă mai leneșă.

De asemenea, toată această senzație de greu nu este neapărat reflectată pe cântar în număr de kilograme în plus, pentru că noi avem nevoie de câteva ore sau câteva zile să reușim să procesăm toată acestă cantitate mare de proteine.

Ce sfaturi dă Mihaela Bilic după masa de Paște

De asemenea, specialistul în nutriție a vorbit, la o emisiune de la Antena 3, despre pauzele dintre mese. Mihaela Bilic subliniază faptul că acestea presupun o hidratare corectă, aici vorbim nu doar de apă, ci și de mâncăruri lichide precum supe sau ciorbe bogate în legume și fibre.

Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, pentru că este piața plină de ștevie, lobodă, etc., la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate.

A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe care, în perioada de primăvară, sunt mai bune decât oricând, pentru că animalele au iarbă proaspătă.

Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a declarat Mihaela Bilic la emisiunea „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI