5 alimente care țin mereu de foame. Mihaela Bilic le recomandă cu drag tuturor românilor

5 alimente care țin mereu de foame. Mihaela Bilic le recomandă cu drag tuturor românilor
Mihaela Bilic, detalii despre alimentele care țin de foame

Mihaela Bilic vine cu informații pentru cei care doresc să-și schimbe stilul alimentar. Care sunt cinci alimente recomandate de specialist care țin mereu de foame? Acestea sunt extrem de sănătoase și recomandate tuturor.

5 alimente care țin de foame. Detalii de la Mihaela Bilic

Există câteva greșeli pe care le fac cei care țin post sau cei care adoptă un regim alimentar bazat pe legume și fructe. Majoritatea schimbă felul în care ne raportăm la mâncare odată cu sezonul în care suntem.

Vremea mai caldă vine cu alte nevoi ale trupului nostru, iar dacă iarna și toamnă poftim la alimente sau preparate mai grase și consistente, în primăvară deja începem să poftim la cât mai multe lucruri simple, slabe și proaspete.

De asemenea, un pas important este acela dintre trecerea de la regimul de post la cel „de dulce”, așa cum este cunoscut în popor. Nutriționistul celebru a răspuns la multe din întrebările românilor și a subliniat greșelile pe care le fac cei mai mulți în această perioadă.

„E foarte interesant cum am fost noi construiți în relația cu mâncarea. Noi suntem niște animale flămânde care atunci când dau de mâncare, nu avem moderație, echilibru, această chestiune care să ne spună nu mai intră. Fiecare calorie în plus s-a dus în celule, grăsime este rezervorul de energie al organismului. Când am depășit intervalul de 3 zile de post negru intră la bătaie aceste depozite de grăsime”
Mihaela Bilic (Sursa: Marius Tucă Show)

Ce trebuie să consumi și care e sfatul prețios de care trebuie să ții cont?

Cinci dintre alimentele care țin de foame, dar și care trebuie să existe oricum în regimul alimentar al fiecăruia sunt: oul, carnea (în special cea de vită), somonul și pește alb:

Oul pe primul loc. Dacă găina a ciugulit iarba, gălbenușul are Omega 3. Dacă avem oul de la țăran ar fi senzațional. Pe locul doi vine carnea, cea mai sățioasă e carnea de vită. Carnea de struț e foarte bună. Somonul l-aș pune înaintea peștelui alb, făcut la cuptor și grăsimea să mai iasă din el, extrem de prietenos.”

Specialistul a mai detaliat că proteinele din carne și pește nu se transformă în grăsime, iar atunci când corpul e învățat cu multe mese și grele atunci e din ce în ce mai ușor să scape de sub control și să continue să ceară alimente de care nu are nevoie. Sfatul Mihaelei Bilic este să învățăm organismul cu mese mici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI