Ce trebuie să facă autoritățile pe timp de caniculă. Avertisment de ultimă oră al unui specialist

Ce trebuie să facă autoritățile pe timp de caniculă. Avertisment de ultimă oră al unui specialist
Prefectul Capitalei anunță ce trebuie să facă autoritățile pe timp de caniculă

Ce trebuie să facă autoritățile pe timp de caniculă. Suntem în plină vară, iar datele meteo anunță temperaturi caniculare. Recomandările, mai ales pentru cei care se știu suferinzi, este de a evita să iasă afară în aceste condiții. Ba mai mult de atât, este important să știm ce trebuie să facă autoritățile pe timp de caniculă. Zilele care vin, spune un avertisment de ultimă oră a unui specialist, vor aduce temperaturi caniculare. Așa că este extrem de important să știm ce avem de făcut.

Prefectul Capitalei anunță ce trebuie să facă autoritățile pe timp de caniculă

Datele de previziune meteo din următoarele zile anunță valori termice extreme, peste media lunii în care ne aflăm. Cu alte cuvinte vom trece printr-o perioadă de caniculă, cu temperaturi de peste 35 de grade. Într-un comunicat emis recent, Prefectul Capitalei anunță ce trebuie să facă autoritățile:

„Având în vedere că, în următoarele zile, sunt prognozate depășiri ale indicelui de confort termic la nivelul Municipiului București, Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat autorităților administrației publice locale să ia toate măsurile care se impun pentru protejarea populației.

Planurile de măsuri și acțiuni specifice sezonului de vară trebuie să fie puse în aplicare în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) nr. 64/2022.

Totodată, președintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Toni Greblă, a solicitat membrilor CMBSU să urmărească personal implementarea măsurilor stabilite.”, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii București.

Autoritățile vor institui și mesaje de tip RoAlert, referitoare la gradul de disconfort termic cauzat de temperaturile ridicate și de canicula din perioada următoare.

Avertisment de ultimă oră a unui specialist, mai ales pentru cei cu probleme

Momentul de caniculă ce se va abate asupra României este ca efect al unor valuri de căldură sahariene, spun specialiștii. Astfel că, spune un avertisment de ultimă oră a unui specialist, vor fi temperaturi caniculare. Valorile vor ajunge la peste 35 de grade la nivelul aerului, resimțite la nivelul solului mult mai rău.

În aceste condiții, prefectul a cerut primăriilor de sector ca în perioada următoare să dispună stropirea frecventă a trotoarelor și a asfaltului. Conform aceluiași comunicat se mai cere autorităților să se actualizeze toate datele și trimise către Prefectura Capitalei:

„Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și SMURD București vor transmite Prefecturii Municipiului București, zilnic, informații privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent.”, se mai arată în comunicatul emis astăzi.