Ce tipuri de măști au fost interzise în școli. Elevii și studenții, obligați să poarte la ore doar acest model

Ce tipuri de măști au fost interzise în școli. Elevii și studenții, obligați să poarte la ore doar acest model
Ce măști nu au voie să poarte studenții și elevii în unitățile de învățământ, de fapt

Elevii și studenții o să fie obligați să poarte doar anumite măști în unitățile de învățământ, anunțul fiind făcut chiar de Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Adolescenții și tinerii o să fie nevoiți să își ia adio de la măștile pe care le-au purtat până acum.

Ce măști vor purta elevii și studenții în unitățile de învățământ, de fapt

Măștile textile au fost preferate de foarte mulți români, în special de tineri și de adolescenți datorită modelelor diverse abordate. Totuși, ele o să fie interzise în școli și universități, așa că toți elevii și studenții o să fie nevoiți să poarte măști de uz medical. 

Mai mult, Ioana Mihăilă a declarat că elevii vor participa fizic la școală, iar în unitățile de învățământ se vor respecta normele de protecție. În cazul în care infectările depășesc 6 la mia de locuitori, există două scenarii despre care ministrul a discutat.

Ministrul Sănătății a explicat că există posibilitatea de a se trece la învățământ online integral în momentul în care incidența depășește 6 la mie. Astfel, elevii se vor întoarce la a învăța de acasă în cazul în care numărul infectărilor este îngrijorător.

De asemenea, se poate aborda un sistem hibrid în care copiii nevaccinați și netrecuți prin boală pot să învețe online, iar copiii vaccinați sau ce au trecut prin boală în ultimele 180 de zile își pot continua studiile față în față.

Cum se vor desfășura activitățile sportive. Ce trebuie să știe toți elevii

Toți cei ce participă la ceremonia de deschidere a noului an o să fie nevoiți să poarte masca, pentru că distanțarea fizică nu poate să fie menținută în acest context. Între timp, măștile de protecție nu o să fie obligatorii în spațiile deschise după respectivul eveniment.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție.”, a declarat Ioana Mihăilă.

În ce condiții vor putea renunța elevii la mască. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru ca elevii să se întoarcă în bănci. Sorin Cîmpeanu a anunțat că, în clasele în care învață până la 10 persoane ce sunt vaccinate, ar putea să se renunțe la măștile de protecție. 

„Acolo unde sunt clase cu dimensiunea de până la 10 persoane, există astfel de situații, în cazul în care toți sunt vaccinați, ar putea să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protectie.”, a spus ministrul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI