În ce condiții renunță elevii la masca de protecție. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul mult așteptat VIDEO

În ce condiții renunță elevii la masca de protecție. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul mult așteptat VIDEO
Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul care îi vizează pe elevi

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre măsura purtării măștii de protecție de către elevii care se vor reîntoarce în școli începând cu luna setepmbrie.

Când vor putea elevii să renunțe la masca de protecție

Ministrul Educației a spus că există și avantaje pentru elevii care s-au vaccinat anti-covid și a menționat că nu vor exista niciun fel de restricții pentru cei nevaccinați.

„Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar in mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au cei vaccinați în aceste scenarii”, a spus Cîmpeanu.

El a spus că printre avantaje se numără că elevii vaccinați vor avea posibilitatea de merge fizic la școală atunci când apare un caz confirmat de covid-19 în clasă.

În plus, în clasele cu până la 10 elevi, s-ar putea renunța obligativitatea purtării măștii de protecție.

„Acolo unde sunt clase cu dimensiunea de până la 10 persoane, există astfel de situații, în cazul în care toți sunt vaccinați, ar putea să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protectie”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu: „Nu vom dezavantaja persoanele nevaccinate”

El a fost întrebat cum comentează faptul că PSD a cerut să se renunțe la această ipoteză pentru că dezavantajează persoanele nevaccinate.

„În nicio ipoteză nu vom dezavantaja persoanele nevaccinate, vor fi valabile cel putin condițiile de până acum, drepturile de până acum.

În plus, este normal să ne gândim la stimularea celor care înțeleg importanța nevaccinării.

Nu este vorba de trimiterea în online a celor nevaccinați, până acum erau trimiși toți oricum în online la apariția unui caz”.

Potrivit ministrului, există propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile să rămână deschise.

„Până acum, știți foarte bine că erau scenariile deja cunoscute, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicarea acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise”, a afirmat el.

„Atunci când se va depăși acest prag vom vedea ce măsuri trebuie luate”, a adăugat el.

Urmăriți Playtech.ro și pe