Ce ținea ascuns printre lucruri Elena Ceaușescu, în ziua execuției: ”Acest lucru deschide discuții!”

Ce ținea ascuns printre lucruri Elena Ceaușescu, în ziua execuției: ”Acest lucru deschide discuții!”

Elena Ceaușescu avea ascuns printre lucruri un obiect considerat interzis în comunism, ce a fost găsit în ziua execuției cuplului de dictatori. Soția lui Nicolae Ceaușescu avea alături de ea un lucru pe care nu l-ar fi putut deține, în alte condiții. De asemenea, mulți susțin și în ziua de astăzi că Elena nu era, în realitate, aceeași persoana atunci când nu se afișa în public.

Ce ținea ascuns printre lucruri Elena Ceaușescu, în ziua execuției

Ce ținea ascuns printre lucruri Elena Ceaușescu, în ziua execuției
Elena Ceaușescu își ascunsese printre lucruri un obiect considerat interzis în comunism, ce a fost găsit în ziua execuției

Elena Ceaușescu a fost o persoană religioasă, sunt mulți de părere, iar în ziua în care cei doi soți au fost executați la Târgoviște au avut loc anumite controverse. Asta deoarece deși nu o afișa absolut deloc, soția liderului comunist avea în poșetă un obiect considerat interzis, în epoca de aur a comunismului. Este vorba despre o icoană pe care Elena o avea în poșetă, în ziua de

Procesul și execuția cuplului Ceaușescu au avut loc în circumstanțele evenimentelor revoluționare din România, desfășurate între 16 și 25 decembrie 1989. Sentința de condamnare la moartea soților Ceaușescu s-a pronunțat pe 25 decembrie, la ora 14:45, chit că verdictul era unul care admitea și recurs.

Elena Ceaușescu avea o icoană la ea, în ziua execuției

Existența unei icoane în poșeta Elenei Ceaușescu puncteză ce spuneau foarte mulți dintre apropiații cuplului care a condus România, cum că era o persoană cât se poate de religioasă și cu frică de Dumnezeu. O asemenea dezvăluire a venit și din partea fostului adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu, și anume Adrian Eugen Cristea.

„Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții”, a povestit Adrian Eugen Cristea, potrivit cancan.ro.

„De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, că atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut”, a mai dezvăluit Adrian Eugen Cristea.