Când a cunoscut-o Nicolae Ceaușescu pe Elena. Imagini cu locul intim al cuplului de dictatori

Când a cunoscut-o Nicolae Ceaușescu pe Elena. Imagini cu locul intim al cuplului de dictatori
Locul intim al soților Ceaușescu

Povestea dintre Nicolae și Elena continuă să surprindă. Cei doi, deși nu i-ai fi văzut niciodată împreună, au reușit să creeze un adevărat imperiu care nu va muri niciodată, credeau aceștia. Cum s-au cunoscut și cum arată locul intim în care discutau ceea ce va urma să se întâmple cu țara și nu numai?

Locul intim al soților Ceaușescu

Nicolae și Elena încă reprezintă un subiect de interes extrem de mare. Cei doi au avut un început cel puțin ciudat și un sfârșit apoteotic. Ea, extrem de puternică, experimentată și cu o personalitate aparte, el, ucenicul Elenei în aproape orice.

Cu toate că se potriveau ca nuca în perete, au reușit, cu studii puține și cu o conștiință lipsă, să dețină titulaturile de președinte al României și prima doamnă a țării.  Cu toate că nimic nu părea la locul lui, lucrurile au mers brici până la Revoluție dat fiind faptul că mereu cs-a găsit un numitor comun. În mare parte, cei doi luau decizii după ce se socoteau îndelung în locul lor intim, în dormitorul cu un iz regal pe care îl dețineau.

Dormitorul soților Ceaușescu
Dormitorul soților Ceaușescu

„Terasa este o copie a locuinței lui Fidel Castro”

„Mozaicul de pe pereții acestei camere a fost făcut în doi ani, piesă cu piesă, cam un milion de piese, de doi artiști români – Olga Porumbaru și Florin Pârvulescu. Ei au făcut tot mozaicul din casă și au fost singurii artiști cărora li s-a permis să își pună numele pe creația lor. În față sunt zodiacul, constelațiile, soarele și luna, păunii din grădină și o pasăre a paradisului. Piscina are 40 de metri lungime, 6 metri lățime și 3 metri adâncime. Apa era încălzită, avea lumini și un sistem de valuri. Amândoi știau să înoate, înotau aici în weekenduri și în timpul iernii, pentru că vara mergeau la Palatul Snagov sau la Neptun, în Constanța, la Marea Neagră, unde aveau altă vilă de protocol. Terasa este o copie a locuinței lui Fidel Castro, după ce au vizitat Cuba, este o replică perfectă, deci nu mai e nevoie să mergeți în Cuba, o puteți vedea aici”
Ghid turistic