Una dintre cele mai supărătoare situaţii în care poţi fi pus atunci când eşti conducător auto este să vrei să pleci şi să nu ai cum. Iată ce ţi se va întâmpla dacă te răzbuni pe maşina şoferului care te-a blocat în parcare!
Nu cred că există şofer care să nu fi fost vreodată blocat într-o parcare de un alt conducător auto. Fie că este vorba despre un loc de garare de la supermarket sau unul de reşedinţă, este extrem de supărator, mai ales atunci când te grăbeşti. Cu atât mai urât este momentul în care realizezi că nici măcar nu a lăsat un număr de telefon pe bord pentru a putea fi sunat să mute maşina.
Cel mai important, însă, este să nu te pierzi cu firea pentru că, în cazul în care doreşti să vandalizezi autoturismul, pedepsele sunt foarte mari. Legea spune clar că cei care taie un cauciuc, zgârie o maşină sau rup un ştergător pot face chiar şi doi ani de închisoare, dacă păgubitul face plângere la poliţie.
“Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată în lege.
Din păcate, cazurile de acest gen sunt din ce în ce mai des întâlnite, mai ales în Bucureşti, unde locurile de parcare sunt mult prea puţine pentru câte autoturisme circulă pe străzile Capitalei.
Deşi autorităţile susţin că locurile de parcare din Bucureşti sunt suficiente pentru numărul de maşini înregistrate, acest lucru este cât se poate de fals. Motivul?! Nu s-au luat în calcul sutele de mii de maşini care tranzitează Capitala în fiecare zi. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care un loc de parcare este “ocupat” de zece maşini. În plus, orice spaţiu verde din fata blocurilor, trecerile de pietoni sau trotuarele sunt transformate imediat de şoferi în locuri de garare, în ciuda amenzilor destul de piperate.
Soluţii, spun angajaţii Primăriei Generale, nu prea sunt. Aceştia recomandă ca locuitorii din Ilfov să îşi lase maşinile la intrarea în oraş sau să se circule mai mult cu mijloacele de transport în comun.