Ce sume colosale a dat Carmen Iohannis pe două ținute. Românii mănâncă o lună de banii ăștia

Ce sume de bani a dat Carmen Iohannis pe două ținute. Românii mănâncă o lună de banii ăștia

Deşi apariţiile sale au fost din ce în ce mai rare în ultima perioadă, Carmen Iohannis a uimit cu cele două ţinute pe care le-a purtat în Germania. Prima Doamnă a României a plătit bani serioşi pentru acestea dacă e să ne raportăm la salariile celor mai mulţi români.

Ce sume a dat Carmen Iohannis pe cele două ţinute

Mereu elegantă şi atentă la detalii, Carmen Iohannis a impresionat cu cele două ţinute alese special pentru un eveniment care a avut loc la Magdeburg, în Germania. Mai exact, pe 14 octombrie Preşedintele Klaus Iohannis a primit distincţia pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, în cadrul festivităţii de decernare a Premiului „Otto cel Mare”.

Deşi în ultima perioadă, Prima Doamnă a României nu prea a mai fost văzută în public, cu această ocazie a uimit pe toată lumea. Soţia Preşedintelui a purtat un compleu alb (rochie şi pardesiu) realizat din brocart italian, la care a asortat pantofi escarpin şi o geantă roz. Pentru seara, a îmbrăcat o rochie albastră, tot din brocart, cu încrustaţii de mătase. Cele două ţinute sunt creaţia designerului vestimentar Andreea Tincu.

Desigur, toată lumea se întreabă cât au costat. Răspunsul l-a dat chiar creatoarea de modă din Iaşi. Faţă de preţurile exorbitante ale articolelor vestimentare purtate de alte Prime Doamne, Carmen Iohannis a plătit un preţ rezonabil. Dacă este să comparăm cu salariile pe care le primesc românii, atunci suma este una mare.

„Preţul acestor creaţii este de 1.250 de lei pentru fiecare rochie, dar şi 1.000 de lei pentru pardesiul cu o croială unică. Ambele piese vestimentare purtate şi de Carmen Iohannis pot fi achiziţionate de către oricine, fiind disponibile şi pe site-ul oficial”, a precizat Andreea Tincu, conform fanatik.ro.

Ce sume de bani a dat Carmen Iohannis pe două ținute. Românii mănâncă o lună de banii ăștia
Ce sume de bani a dat Carmen Iohannis pe două ținute. Românii mănâncă o lună de banii ăștia

Iohannis, discurs de mulţumire

Desigur, la primirea titlului, Klaus Iohannis a ţinut şi un discurs. Acesta a mulţumit Germaniei pentru premiu, dar şi pentru faptul că a organizat acest eveniment în ciuda pandemiei de coronavirus.

„Sunt deosebit de onorat să primesc Premiul „Otto cel Mare”, care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice. (…)

Stimate domnule Ministru Federal, Heiko Maas, vă mulţumesc pentru cuvintele deosebit de calde adresate în discursul dumneavoastră de Laudatio. Aceste cuvinte mă onorează şi constituie o recunoaştere a ataşamentului României faţă de procesul unificării şi al construcţiei europene. Aş dori să mulţumesc şi organizatorilor, care au făcut posibilă desfăşurarea acestei ceremonii speciale, în condiţiile dificile impuse de pandemia de Covid-19.

Doamnelor şi domnilor, Accept acest premiu european în numele compatrioţilor mei români. Susţinerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile şi principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acţionez în continuare pentru că România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace şi democraţie. Acest premiu este şi un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetăţenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuşi să depăşim multiplele provocări ale lumii de astăzi. (…)

Am încredere că eforturile Preşedinţiei germane se vor materializa în avansarea proiectului european, prin soluţii care să aducă beneficii tuturor statelor membre. Totodată, vă asigur că aveţi tot sprijinul României.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI