15 apr. 2022 | 09:47

Ce sumă umilitoare primește Cătălin Crişan din drepturile de autor: „646 de melodii cântate și scrise în 35 de ani de carieră”

Monden
Ce sumă umilitoare primește Cătălin Crişan din drepturile de autor: „646 de melodii cântate și scrise în 35 de ani de carieră”
Cătălin Crișan, de la artistul timid, la cel mai iubit

Printre cei mai iubiți artiști români ai generației sale, este și Cătălin Crișan, astăzi ajuns la 54 de ani. Debuta în 1987, la doar 19 ani, pe scena muzicii românești, la „Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia”. Atunci avea să și câștige premiul I cu piesa „Vorbește Marea”, melodie compusă de Aurel Manolache. În 2022, îndrăgitul artist cu părul alb, a ajuns la o carieră de 35 de ani, cu o familie frumoasă. A vorbit despre toate acestea într-un interviu exclusiv pentru Ego.ro, artistul spunând că „viața mea artistică continuă”.

Cătălin Crișan, de la artistul timid, la cel mai iubit

În 1987, la „Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia”, urca pe scenă un tânăr timid de doar 19 ani, care avea să cucerească juriul și publicul cu vocea sa caldă. Piesa „Vorbește Marea” avea să-i aducă și premiul întâi. Ulterior, a devenit una din melodiile reprezentative pentru artistul ce avea să devină Cătălin Crișan.

Astăzi, la 54 de ani, Cătălin Crișan are în spate o carieră de 35 de ani, presărată cu momente unice, cu succese, dar și cu momente mai puțin bune. Cu toate astea, artistul spune că „viața mea artistică continuă”.

„Viața mea artistică continuă. Spun continuă pentru că în această perioadă de doi ani n-am stat…Am scris melodii pentru Alin Stoica, prim-tenor al Operei Naționale, pentru prietenul meu de-o viață, Cornel Palade, pentru mine, pentru Natalia Guberna.

Am scris a doua piesă de teatru și sunt la mijlocul primului meu roman. Așadar, cred că am răspuns la primele două întrebări dintre cele trei ale primului punct.

Noutățile sunt: pregătesc un turneu în toată țara, și nu numai, LIVE cu orchestră, reîncep repetițiile cu piesa de teatru, vreau să termin romanul și să-l public, să lansez cele două albume cu cele douăzeci și patru de piese, care „zac” pe masă de doi ani.”, spune Cătălin Crișn, în exclusivitate pentru Ego.ro.

„În România nu se poate trăi din drepturile de autor”

La o carieră întinsă pe acești 35 de ani, ai crede că un artist de talia lui Cătălin Crișan ar trăi într-un lux fără margini. Dar, dacă ne referim doar la drepturile de autor, realitatea pare cruntă.

Întrebat de colegii de la Ego.ro dacă poate trăi astăzi din drepturile de autor, Cătălin Crișan a răspuns sec și dur:

„NU!… Din drepturi de autor, cel puțin eu, la 646 de melodii cântate și scrise în 35 de ani de carieră, am primit acum trei luni 71 de lei..”, declară artistul.

Cătălin Crișan: „Copii mei sunt bine!”

Asta nu înseamnă, totuși, că iubitul artist nu a avut parte de câștiguri substanțiale de-a lungul timpului. Astăzi, Cătălin Crișan se mândrește cu o carieră plină de sucese, dar mai ales de o familie frumoasă.

Astăzi artistul se mândrește cu cei doi copii, o fată și un băiat. Fata a inițial a mers la Medicină, dar a renunțat și ales teatrul. Mezinul familiei, Raris s-a decis să meargă tot spre muzică, alegând să intre la Conervator, după cum spune tot Cătălin Crișan:

„Copiii mei sunt bine. Daria, fiica mea, a intrat la Medicină printre primele, a renunțat după șase luni și a fost admisă la Institutul de Teatru și Film în primele zece. Raris este în ultimul an de liceu și își dorește să dea examen la Conservator.

Doamne-ajută ! Mi-aș dori din tot sufletul să semene cu mine în amploarea credinței în Dumnezeu, în sensibilitate, coloană vertebrală dreaptă, în refuzul de a face compromisuri și în bunătatea de a ajuta oamenii în necaz, fără a aștepta reciprocitatea.”, mai spune Cătălin Crișan.

Cu bune, cu rele, Cătălin Crișan este un optimist, iar viața merge mai departe. Odată cu relaxarea pandemiei, artistul se pregătește de concerte, apariții și alte proiecte.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro