Ce studii are Viorica Dăncilă și în ce specializări are competență. Cum a ajuns în PSD

Ce studii are Viorica Dăncilă și în ce specializări are competență

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis se luptă pentru Palatul Cotroceni, iar specializările și competențele celor doi candidați la alegerile prezidențiale au fost subiect de discuție pentru alegători în ultima perioadă. Mulți au vrut să afle ce studii are Viorica Dăncilă și cum a reușit să intre în PSD.

Ce studii are Viorica Dăncilă și în ce specializări are competență

Viorica Dăncilă a absolvit Liceul Energetic Ploiești în anul 1982, apoi s-a înscris la Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi. A absolvit în anul 1988, după ce a luat licența cu nota 9. La acea vreme, doar 200 de studenți din cei 500 care luau examenul de admitere absolveau facultatea respectivă.

În 2004, s-a înscris la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Administrație Publică – București și a obținut diploma de Master – Spațiul Public European. S-a specializat în Programarea și managemenul proiectelor, Bazele economiei petroliere și luarea deciziilor și Expert în armonizarea legislativă – integrare europeană și și-a dat definitivatul în învățământ.

Dăncilă se luptă să câștige alegerile prezidențiale 2019

Între 1989 și 1997 a fost profesoară la un liceu din Videle, iar între 1988 și 2009 a fost inginer – Serviciul monitorizare producție țiței și gaze la Petrom S.A.

Din 1996 este membru al Partidului Social Democrat. În anul 2000 a devenit președintele Organizației de Femei PSD Videle. A mai deținut funcțiile de consilier local PSD Videle, consilier județean PSD Teleorman, președinte al organizației PSD Videle, lider al delegației PSD din Parlamentul European, vicepreședinte al Organizației județene PSD Teleorman, președinte al Organizației de Femei PSD Teleorman, membră a Consiliului Național al PSD, vicepreședinte al Organizației Naționale de Femei a PSD, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală în Parlamentul European, liderul delegației deputaților europeni români în grupul S&D, deputat în Parlamentul European și prim-ministru al României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI