Cum arată orașul Wuhan din satelit, după apariția coronavirus. Detaliul înspăimântător observat de specialiști

Cum arată orașul Wuhan din satelit, după apariția coronavirus. Detaliul înspăimântător observat de specialiști
Cum arată orașul Wuhan din satelit, după apariția coronavirus. Detaliul înspăimântător observat de specialiști

China a făcut pasul extraordinar de a opri toate transporturile din orașul Wuhan, unde a început pentru prima dată focarul de coronavirus. Măsura a pus efectiv 11 milioane de persoane sub carantină, fapt care se desfășoară, deoarece oficialii de sănătate publică se ocupă cu tratarea persoanelor care s-au îmbolnăvit și de a opri răspândirea virusului.

Cum arată orașul Wuhan din satelit, după apariția coronavirus

Așa cum arată și imaginile din satelit, după coronavirus, orașul pare a fi redus tăcere. Podurile și străzile sunt goale. Gările orașului sunt pustii. Aeroportul Wuhan, în mod normal ocupat, a încetat complet operațiunile. Efectul asupra călătoriilor aeriene a fost resimțit în întreaga țară – în special pentru zborurile internaționale, care au scăzut precipitat în ultima lună. Pe 2 februarie, de exemplu, țara a înregistrat o anulare a 222 de plecări (16,7%) și 238 de sosiri (18,2%), potrivit serviciului de urmărire a companiei aeriene FlightAware. Dar a avut loc o explozie de activitate în Wuhan în cel puțin un aspect: construcția. Două noi spitale au apărut în oraș aproape peste noapte pentru a gestiona și trata persoanele bolnave.

Wuhan, după coronavirus. Imagini din satelit
Wuhan, după coronavirus. Imagini din satelit

Ce este Wuhan

Wuhan, cunoscut ca „vasul Chinei” pentru temperaturile ridicate înregistrate vara, este al șaptelea oraș ca mărime din țara asiatică și numărul 42 din lume. Orașul este rezultatul unirii a trei locații – Wuchang, Hanyang și Hankou – și este un important nod de transport în țara asiatică. Wuhan se află la câteva ore cu trenul din majoritatea marilor orașe din China, ceea ce îl face un punct strategic în rețeaua feroviară de mare viteză. De asemenea, este una dintre cele mai mari 10 economii ale gigantului asiatic și punct de acces la nouă dintre provinciile chineze.

Wuhan, construit pe cursul mijlociu al râului Yangtze – cel mai lung râu din Asia – are, de asemenea, unul dintre cele mai mari porturi intermediare de-a lungul acestui afluent, cu nave care se conectează cu Shanghai sau cu megapolisul Chongqing.

Mărimea și importanța economică a lui Wuhan pot explica de ce virusul a călătorit atât de repede în Asia de Sud-Est și chiar a ajuns în Statele Unite. Pe scurt: virusul s-a răspândit astfel, deoarece multe persoane intră și părăsesc Wuhan purtând virusul. Orașul are un aeroport care îl conectează cu toate regiunile lumii, direct sau indirect. Aeroportul Internațional Wuhan a transportat 20 de milioane de pasageri în 2016 și oferă zboruri directe către Londra, Paris, Dubai sau New York, printre altele.

Oraș izolat

Majoritatea zborurilor din Wuhan au fost anulate. Și mai multe companii aeriene regionale, printre care AirAsia și Singapore Scoot, au anunțat o suspendare temporară a zborurilor lor către și către Wuhan.