Ce spune CNCD despre interzicerea manelelor în Timișoara. Lovitură pentru primarul Robu

Ce spune CNCD despre interzicerea manelelor în Timișoara. Lovitură pentru primarul Robu
Ce spune CNCD despre interzicerea manelelor în Timișoara. Lovitură pentru primarul Robu

În urmă cu cinci luni, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, crea vâlvă în România cu dorințele sale: fără manele și grătare la evenimentele pe domeniul public, în orașul dirijat de acesta. „Nu e normal să nu poți respira de fum. S-a degenerat la muzică. Și aici intervine bunul simț în apreciere. Orașul Timișoara e de ținută.” CNCD, despre nota internă a edilului.

CNCD: Interzicerea manelelor la Timișoara este discriminare

Primarul Timișoarei a interzis grătarele și manelele în oraș, în noiembrie 2019. Edilul a transmis o notă internă prin care avertizează că angajații primăriei vor fi aspru sancționați dacă vor mai permite astfel de lucruri pe domeniul public. Reticența față de mici și ritmurile orientale a avut ca început un videoclip, postat pe Internet, în care Robu era protagonistul unor refrene cu dedicație fără număr.

Măsura a fost transmisă Societăţii „SC Pieţe SA”, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale şi, spre ştiinţă, tuturor structurilor Primăriei Municipiului Timişoara şi subordonate/ aparţinătoare.

„Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în oraşul nostru la diverse evenimente, se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”, se arăta în nota internă.

Avertisment pentru primarul Robu

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri că intenția de a interzice manelele la Timișoara reprezintă discriminare, așa încât Nicolae Robu a primit avertisment contravențional.

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi”, arată CNCD într-un comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI