Ce înseamnă, de fapt, interzicerea grătarelor și manelelor la Timișoara. Primarul vine cu explicații

Ce înseamnă, de fapt, interzicerea grătarelor și manelelor la Timișoara. Primarul vine cu explicații

Interzicerea grătarelor și a manelelor, la Timișoara, a stârnit un val de reacții, după ce nota decizională a circulat cu mare rapiditate și informația s-a răspândit în mediul online. Oamenii s-au arătat revoltați de o asemenea hotărâre, în special locuitorii acestui oraș, iar primarul a venit și cu o explicație pentru toate acestea. Manelele, dedicațiile și grătarele sunt interzise în spațiul public al acestui oraș, după cum a subliniat și primarul Nicolae Robu.

Ce înseamnă, de fapt, interzicerea grătarelor și manelelor la Timișoara

Ce înseamnă, de fapt, interzicerea grătarelor și manelelor la Timișoara. Primarul vine cu explicații
Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a venit cu o explicație despre interzicerea grătarelor și manelelor, în spațiul public

Primarul Timișoarei a declarat de curând, în cadrul unui interviu, că cetățenii din orașul său pot să asculte manele, în continuare, dar și să se bucure de grătare, însă nu pe spațiul public, ci în domeniul privat. Totodată, cei care apreciază aceste activități le vor mai putea pune în aplicare și în sălile pe care primăria le va pune la dispoziție, cu prilejul diverselor evenimente sau programe artistice.

„Interdicția vizează doar spațiul în aer liber de pe domeniul public. Pe proprietate privată se poate face orice, poți cânta manele la nunți, la petreceri. Iar pe domeniul public, dacă iubitorii de manele doresc un concert, noi le punem o sală la dispoziție și acolo, în sală, eu nu au decât să se delecteze cu manelele”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

De ce nu este de acord primarul Timișoarei cu grătarele și manelele?

În privința micilor, chiar îmi plac foarte mult, dar nu în spațiul public deschis. A fost Festivalul vinului la doi pași de Operă, s-a umplut de proțapuri, de grătare. Ieșea un fum, fumul acela îmbâcsit, în grăsime. Lumea vine la plimbare prin zonă, inevitabil trece pe acolo. E normal să ți se îmbâcsească parul, hainele?”, a mai concluzionat edilul, potrivit Digi24.

Nicolae Robu a trimis de curând o notă internă către Societatea Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Eveniment, dar și Poliției Locale. Acesta i-a anunțat pe reprezentanții instituțiilor că manelele, gratarele și dedicațiile sunt interzise pe spațiul public, în Timișoara. Edilul ar fi primit câteva dedicații de la un cântăreț de profil, iar de aceea a ajuns la o asemenea hotărâre pentru orașul pe care îl conduce.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI