Ce sporuri colosale au preoții care predau Religia în școli. Iau mai mult ca orice profesor

Ce sporuri colosale au preoții care predau Religia în școli. Iau mai mult ca orice profesor
Sporuri imense pentru preoții care predau religie

Care sunt sporurile pe care le primesc preoții care predau Religia în instituțiile de învățământ? Mulți români nu știu că aceștia beneficiază de sume mai mari decât orice profesor de la oricare materie.

Sporuri imense pentru preoții care predau Religia în școli

Fostul ministru al Muncii a publicat în cursul zilei de marți un centralizator al sporurilor pentru bugetari. Din acesta reiese faptul că preoții care predau religia în școli beneficiază de sume mari pentru acest lucru. Mai exact, de un sport de până la 80% dacă provin din biserici cu venituri reduse.

În timpul acesta, cadrele didactice care lucrează în localități izolate au parte de un spor de 20%. Violeta Alexandru a mai afirmat că a identificat până acum șapte familii cu funcții bugetare: învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție și Curtea Constituțională, apărare, ordine publică și securitate națională, administrație, cu mențiunea că aceste categorii beneficiază de peste 50 de tipuri de sporuri – periculozitate, suprasolictare neuropsihică sau muncă în ture și spor de consemn la domiciliu.

Procentaje

20% – personalul didactic calificat de predare și conducere care își desfășoară activitatea în localități izolate primește indemnizație în raport cu zona geografica respectivă;
10% – pentru personalul didactic de predare din învățământ universitar, care nu beneficiază de gradația de merit, se acordă prin concurs un spor de performanță academică pe o perioadă de 1 an;
10-25% – pentru personalul didactic desemnat să conducă și să realizeze practică pedagogică pentru pregătirea viitoarelor educatoare și a viitorilor învățători, institutori și profesori;
1%, dar nu mai mult de 10% – pentru conducătorii de doctorat, pentru fiecare student doctorand;
15% – pentru condițiile de muncă în care se desfășoară activitatea, condiții periculoase sau vătămătoare;
15% – pentru personalul didactic care desfășoară activitatea de predare – învățare – evaluare în sistemul penitenciar;
10% – spor de suprasolicitare neuropsihică;
80% – personalul clerical care își desfășoară activitatea în unitățile de cult cu venituri reduse poate beneficia de un sprijin lunar la salarizare pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar de stat, potrivit nivelului de studii, gradului profesional obținut și vechimii în activitatea clericală deținută în cadrul cultelor din România, conform asimilărilor. (Sursa: digi24.ro)

Mențiuni din lege

1. Condițiile de ocupare a gradelor profesionale se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. Secretariatul de Stat pentru Culte este autorizat să certifice asimilarea funcțiilor de la alte culte cu cea de preot.
2. Salariile de bază sunt prevăzute pentru gradația 0. Salariile de bază pentru gradațiile 1-5 se determină prin majorarea salariilor de bază pentru gradația 0 potrivit prevederilor art. 10 din prezenta lege.

B. Indemnizațiile personalului din conducerea cultelor recunoscute și a unităților centrale de cult, asimilat celui încadrat pe funcții de demnitate publică
C. Personalul din conducerea cultelor și a unităților de cult, altul decât cel asimilat funcțiilor de demnitate publică
D. Personal clerical angajat în unitățile cultelor recunoscute din România (lege5.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI