El este el mai celebru hoț din România. A furat de la Vadim Tudor, Gheorghe Zamfir și preoți

El este el mai celebru hoț din România. A furat de la Vadim Tudor, Gheorghe Zamfir și preoți
Constantin Marinescu, despre un celebru hoț român

Comisarul Constantin Marinescu ne povestește despre un nou caz cu care a avut de a face înainte de revoluția din 1989. De această dată ”Comisarul Vijelie” vorbește de un celebru hoț din România acelor vremuri.

El este el mai celebru hoț din România

Potrivit lui Constantin Marinescu, înainte ca acest hoț să fie prins, a reușit să jefuiască casele unor persoane publice precum Vadim Tudor, Gheorghe Zamfir sau chiar unui arhiepiscop din România.

Totodată, ”Comisarul Vijelie”, cum l-au supranumit colegii săi, susține că a reușit să-l prindă pe infractor după doi ani de zile. Se pare că hoțul acționa de fiecare dată fără complici, iar la fiecare jaf fugea cu o mașină furată. Mai mult, după ce a fost prins de către milițienii de la furturi auto, bărbatul i-a înfipt unuia dintre ei o șurubelniță în gât.

”Lui Vadim Tudor i s-a spart casa înainte de Revoluție. Gheorghe Zamfir, la fel, casă spartă, am recuperat tot, Arhiepiscopul Dunării de Jos, am uitat cum se numea, reședința Ambasadorului Thailandei. Și totul de un singur hoț.

L-am prins după doi ani, a plecat cu vreo 250 de fapte, nu a recunoscut nici măcar una. Mereu a acționat singur, în Cotroceni, însă a spart și prin sectorul 2. La fiecare spargere mergea cu o mașină furată, fura mașini, Dacia, l-am urmărit de câteva ori, am tras cu pistolul, s-a dus dracu’. L-au prins cei de la furturi auto, pe Panduri, a ieșit din mașină și unui milițian i-a înfipt o șurubelniță în gât, cu greu a reușit să scape cu viață”, a povestit comisarul.

Constantin Marinescu, despre cel mai celebru hoț din România

De asemenea, în cadrul interviului, fostul comisar a dezvăluit și numele celui care a reușit să facă toate aceste lucruri. Este vorba despre un bărbat pe nume Spataru. După ce a fost prins, hoțul a primit o pedeapsă de 25 de ani în spatele gratiilor.

”De fiecare dată când mergeam peste el acasă, să-l prindem, stătea într-o vilă pe șoseaua Panduri, avea pod, urca și fugea pe case, prin copaci și se făcea nevăzut. După ce l-am prins am mers să facem percheziție. Am stat la percheziție 36 de ore, avea boală pe bijuterii, aparatură. Vila cu vreo 5, 6 camere. Nu găseam nimic. Într-un zid de gips carton erau băgate toate. 12 kilograme în bijuterii, zeci de mii de lei.

La procesul verbal s-a scris 20 de ore, trebuia să descrii fiecare bijuterie. Spataru se numește, a luat 25 de ani, i-a mai luat decretul lui Ceaușescu din ei, ăla mare, a evadat din pușcărie, a fost prins după mult timp, nu știu dacă mai e în viață, e mort sau e la pușcărie din nou, a adăugat Constantin Marinescu.

Vezi întreaga știre pe impact.ro!

Urmăriți Playtech.ro și pe