11 aug. 2023 | 16:57

Ce semnificație are cuvântul “gheboasă”, de fapt. Sigur nu știai. Vei fi surprins

Diverse
Ce semnificație are cuvântul “gheboasă”, de fapt. Sigur nu știai. Vei fi surprins
Ironia face ca numele să fie acum arhicunoscut!

Pentru cei care habar nu aveau până de curând de acest cuvânt, preluat ca nume de scenă de tânărul artist de Trap, acum au aflat. Dar câți știu, ce semnificație are cuvântul “gheboasă”, de fapt? Hai să vedem care este semnficația, vei fi surprins, cu siguranță.

De la ”gheboasă”, la Gheboasă

Scena UNTOLD 2023 a fost locul unor mari controverse și scandal, din păcate. Printre artiștii invitați să presteze pe scena festivalului, a fost și trapper-ul Gabriel Gavriș, de 22 de ani, care și-a luat numele de scenă Gheboasă. Până aici nimic controversat.

Vezi și: Numele real al lui Gheboasă și câte clase are. Nu i-a plăcut cartea și a avut o viață dură

Dar, totul avea să degenereze într-o adevărată revoluție pe rețelele de socializare, mai ales din partea unor anume voci, când trapper-ul Gheboasă a cântat anumite piese, folosind cuvinte dure, chiar neortodoxe pe scena de la UNTOLD.

Ce semnificație are cuvântul “gheboasă”, de fapt. Sigur nu știai. Vei fi surprins

Gabriel Gavriș, alias Gheboasă

Urmarea acesstui scandal, Jandarmeria Română a decis să-l amendeze pe artist cu 1.000 de lei, iar imaginile cu artistul cântând au devenit virale pe internet, și motiv de polemici dure pe rețelele de socializare.

Dar, paradoxal sau nu, puțini sunt cei care știu ce semnificație are cuvântul “gheboasă”, de fapt. Așa că, dacă ești curios, citește mai departe și vezi care este semnificația.

Ce semnificație are cuvântul “gheboasă”, de fapt?

Deși ar putea părea un termen vulgar, este extrem de rar folosit, dar asta nu înseamnă că nu are o semnificație. Așdar, hai să vedem ce semnificație are cuvântul “gheboasă”.

Vezi și: Delia, reacţie după ce i s-a întâmplat lui Gheboasă la Untold. Artista nu s-a putut abţine. Video

Conform DEX, cuvântul se referă la acele persoane care se nasc cu o diformitate pe spate, mai exact este vorba de cocoașă, sau mai bine zis de persoanele cocoșate, sau cu cocoașă. De altfel, o explicație a termenului a dat-o și Vasile Bănescu, purtptorul de cânt al BOR:

”Termenul „ghebos” indică univoc deformarea. Fizică, în primul rând. Ca să ajungi la cea morală, caracterială trebuie să fii succesiv învins de vulgaritate, ipocrizie și ticăloșie (mascate sau nu), de amoralism poleit, chiar aurit, și, nu în ultimul rând de un nemăsurat orgoliu.

Spre exemplu, de orgoliul care te împinge să ieși în evidență prin atacarea tam-nisam, fără motiv contextual, a cuiva care tocmai a analizat corect și sugestiv relația reală dintre violența verbală și violența criminală.”, a scris Vasile Bănescu.

S-au dat și alte amenzi la UNTOLD

Pe lângă controversa iscată de tânărul artist și amendarea sa, Jandarmeria Cluj a mai specificat în comunicatul său că a mai dat amenzi și altor artiști, precum cei de la Paraziții, prezenți, de asemenea, pe scena festivalului clujean:

„Cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În continuare, ne reafirmă angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, arată jandarmii.

Vezi și: Nu doar trapper-ul a pățit-o. Amenzi și pentru alți artiști care au cântat la Untold

Un alt amendat a fost și Macanache, și el prezent pe scena festivalului.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
TEST OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Propunerea a fost deja FĂCUTĂ: „Să fie o examinare adevărată"
Capital.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
RUSIA vrea RĂZBOI cu OCCIDENTUL! Avertismentul care dă fiori ÎN EUROPA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro