Ce se va întâmpla peste 3 luni de la apariția tulpinii Omicron. Alexandru Rafila oferă lămuriri

Ce se va întâmpla peste 3 luni de la apariția tulpinii Omicron. Alexandru Rafila oferă lămuriri
Alexandru Rafila, despre noua tulpina Omicron

Alexandru Rafila, actualul ministrul al Sănătății, a făcut anunțul pe care toți românii îl așteptau. Potrivit informațiilor oficiale transmise de ministerul pe care-l conduce faimosul medic, în perioada următoare vor fi adoptate noi reguli și măsuri de protecție în contextul epidemiologic actual. Ce se va petrece la trei luni de la apariția tulpinei Omicron COVID.

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că, începând cu a doua săptămână a lunii decembrie, oficialii țării vor adopta o nouă serie de măsuri, reguli și restricții în noul context pandemic, în urma apariției tulpinii Omicron a virusului COVID.

Celebrul medic a subliniat faptul că va fi vorba despre necesitarea unui act oficial, care va atesta faptul că o persoană a fost testată într-un interval de 48 de ore înainte de intrarea în România, „dar trebuie să vedem căror categorii de persoane și din ce țări vin aceste persoane”. 

Mai mult de atât, specialistul spune că există o mare probabilitate ca, în următoarele luni de zile, noua variantă Omicron să devină dominantă, a specificat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

„99,9% dintre cazuri sunt produse de tulpina Delta. Dacă peste trei luni sau patru luni tulpina Omicron va fi dominantă atunci secvenţierea va fi direcţionată către cazurile care ar putea să fie produse de o altă tulpină.

Nu este nimic spectaculos. Nu vreau să generăm ştiri, vreau să generăm informaţii. Atât tulpina Omicron cât şi celelalte tulpini circulante deja nu mai constituie altceva decât certificarea îmbolnăvirii.

Aţi văzut că avem trei persoane, mă refer la cele care au venit în prima cursă din Africa, care sunt infectate dar asimptomatice. Nu trebuie să speriem în vreun fel lumea, dar trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Raed Arafat: „Varianta Omicron va înlocui varianta Delta”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut declarații cutremurătoare, în urmă cu puțin timp. Specialistul este de părere că varianta Omicron COVID va înlocui, cel mai probabil, varianta Delta. Putem avea şi alte mutaţii îngrijorătoare, a avertizat el.

„Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment dat, aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă.”, a declarat secretarul de stat la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI