IPS a trimis, alături de un comunicat privind o acțiune desfășurată în licee, o poză cu un profesor ce purta o mască editată pe calculator, la ore. Inspectoratul Școlar și Poliția Județeană Suceava fac anchete în acest moment.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, există mai multe fotografii diferite cu profesorul din clasă, dar în toate el purta mască. Urmează să se stabilească de ce nu o avea în momentul în care a fost realizată poza. Este luată în calcul și ipostaza în care unul dintre elevii aflați în clasă au încercat să facă o glumă proastă. Sau, dacă este doar o gafă a unui lucrător de poliție.
„Sunt efectuate verificări cu privire la veridicitatea lor, cu privire la persoana care fie a făcut o glumă cât se poate de proastă, dacă este o glumă, din partea unor elevi, sau dacă este doar efectiv o gafă a unui lucrător de poliţie”, arată el.
Alături de fotografia trucată a venit și un comunicat de presă transmis de Poliția Județeană Suceava. În el, se precizează că în jur de 1.000 de elevi suceveni au avut parte de educație juridică și anti-infracțională. Acestea au avut loc în cadrul unor serii de acțiuni organizată de către polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară. Aceste activități au fost implementate în licee și școli generale.
Grigore Bocanci, șeful Inspectoratului Școlar Suceava, a declarat că este „o situație regretabilă”. De asemenea, a precizat că va fi demarata o anchetă. Se va stabili dacă profesorul nu poartă mască în mod regulat. Ar mai fi o variantă, cea în care profesorul are o problemă medicală ce îi interzice purtarea măștii.
„Referitor la masca desenată pe chipul profesorului, este într-adevăr o situaţie penibilă, acum nu ştiu cine şi cum a făcut-o, dacă e din partea unui reprezentant al IPJ, şi acolo ar trebui să se realizeze o anchetă internă”, a afirmat şeful ISJ Suceava.
Ionuț Epureanu a spus că Poliția are în vedere mai multe variante. A afirmat că mai multe activități preventive s-au desfășurat în acea săptămână. Unele fotografii au fost efectuate de către elevi și alți participanți la ore. La finalul săptămânii, acestea au fost centralizate de polițiștii de la Siguranță Școlară.
„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să ne asumăm toate posibilităţile aşa cum o facem în modul cel mai serios, spun eu, în anchetele pe care le desfăşurăm zi de zi, şi în acest caz, chiar dacă el, dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs, lucrurile trebuie tratate cu maximă seriozitate”, a adăugat el.