Profesor fără mască, în sala de clasă. Cum a încercat Poliția din Suceava să ascundă gafa

Profesor fără mască, în sala de clasă. Cum a încercat Poliția din Suceava să ascundă gafa
Profesor fără mască, în sala de clasă. Cum a încercat Poliția din Suceava să ascundă gafa

Nu știi dacă să râzi sau să plângi. Cum a încercat Poliția din  Suceava să ascundă o gafă de zile mari, în timpul unei acțiuni desfășurate într-un liceu din județ. Ce s-a întâmplat cu profesorul care nu purta mască de protecție în clasă. Internauții s-au prăpădit de râs când au văzut imaginile. 

Profesor fără mască, în sala de clasă

Nu, nu e o glumă. Se întâmplă în România anului 2021. O situație incredibilă a avut loc într-un liceu din Suceava. Polițiștii din județ au desenat, în Paint, o mască neagră pe fața unui profesor, după ce cadrul didactic a fost fotografiat fără mască de protecție în timp ce participa la o acţiune a Poliţiei pentru elevi. Reprezentanții legii au încercat să ascundă gafa prin orice metodă, însă totul a fost în zadar.

Vineri, 26 martie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a transmis un comunicat oficial prin care anunţa desfășurarea unei acţiuni anti-infracționale în liceu, pentru a-i învăţa pe elevi cum să se protejeze împotriva răufăcătorilor și, de asemenea, cum să nu devină infractori, la rândul lor.

„Activitățile de educație juridică au fost implementate în licee și colegii de pe raza județului Suceava cu sprijinul directorilor unităților de învățământ și al profesorilor coordonatori, atât în mediul urban cât și în mediul rural în cadrul proiectului Delincvența juvenilă între responsabilitate și decizie inițiat la începutul lunii martie 2021″, se arată în comunicat.

Cum au încercat polițiștii să ascundă greșeala comisă de cadrul didactic

În imaginile date presei se pot observa elevii și o femeie polițist ținând, corect, măștile de protecție pe față, suficient cât să le acopere nasul și gura. Cu toate acestea, un detaliu din fotografie a făcut diferența: în mijlocul clasei, profesorul care ținea ora nu purta mască de protecție, așa cum este prevăzut în lege. Pentru a „repara” această eroare, reprezentanții legii au desenat pe chipul profesorului o mască neagră, în programul Paint.

Grigore Bocanci, inspectorul școlar județean Suceava, și-a exprimat indignarea față de această situație regretabilă, promițând că va face tot posibilul pentru a afla care a fost motivul pentru care profesorul respectiv nu purta mască în clasă.

„Masca desenată este o situație penibilă. IPJ ar trebui să facă o anchetă”, a declarat inspectorul la Digi 24.

Grigore Bocanci a afirmat că va lua legătura, cât de curând, cu directorul instituției de învățământ din Suceava, pentru a sancționa cadrul didactic iresponsabil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI