Ce se va întâmpla cu pensionarii până în 2030, de fapt. Raluca Turcan a făcut marele anunț al zilei

Ce se va întâmpla cu pensionarii până în 2030, de fapt. Raluca Turcan a făcut marele anunț al zilei
Raluca Turcan, anunț pentru pensionari

Raluca Turcan aduce un nou anunț de mare interes pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu vârstinicii până în anul 2030? Ministrul Muncii a venit cu mai multe detalii pentru români și noua modificare din dreptul acestei categorii.

Raluca Turcan, nou anunț pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu categoria până în 2030?

Ministrul Muncii a declarat în cursul zilei de luni că în urma „boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 și 1969” urmează o explozie a numărului e pensionari. În perioada menționată a crescut numărul de nou-născuți cu aproximativ 1.8 milioane de copii.

„Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproximativ 1.8 milioane de pensionari. Acestora li se adaugă aproximativ pensionarii care ies oricum la pensie. Deci, dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbușească”, a spus oficialul, la Antena 3.

Cea din urmă a mai detaliat că măsurile care vor fi luate în acest sens reprezintă și un angajament pentru sustenabilitatea sistemului, dar și moralitatea față de 5 milioane de oameni care sunt și în continuare victime ale unor inechități, erori legislative sau modificări legislative.

Când vor crește suma lunată a acestei categorii de români?

Ministrul a adus declarații despre modificările pensiilor și care va fi principiul pe care urmează autoritățile să-l aplice.

„Evident că vor fi pensii care se vor modifica. Principiul pe care noi îl aplicăm va conduce ca ulterior procesului de recalculare să crească mult mai mult pensiile mici care acum au un nivel mic pentru că oamenii au beneficiat de factori de contributivitate. În urma formulei pe care o vom aplica tot ei vor fi mai avantajați și în felul acesta vom încerca să reducem din inechități, adică din diferența dintre cea mai mare și cea mai mică pensie.

Pensiile cărora le-ar rezulta un nivel mai mic vor rămâne plafonate până când celelalte le ajung din urmă. Acesta este un principiu care s-a aplicat peste tot și de fiecare dată când s-au mai făcut recalculări pe un număr de dosare limitate. Pensiile mici vor crește mult mai mult decât pensiile mari. Noi ne-am asumat pentru planul de reformă pentru Planul Național de Redresare și Reziliență ca undeva după trimestrul 2 al anului 2022 să încercăm să avem o prezentare publică a acestui subiect și la finalul lui 2022 proiectul să fie votat în Parlament. Mi-aș dori ca anul 2023 să ne prindă cu o lege a pensiilor modificată”
Raluca Turcan

Urmăriți Playtech.ro și pe