Ce se va întâmpla cu femeia care și-a umplut casa de gunoi până la refuz. Vecinii nu mai rezistă din cauza mirosului și șobolanilor

O femeie aduce gunoiul de afară în apartament

O femeie din Craiova adună gunoi de tot felul și îl aduce în propria locuință. Borcane, pet-uri, pungi pline cu mizerie, mâncare stricată, resturi, cutii de plastic și de carton. Toate acestea sunt adunate în locuința femeii de la etajul trei din cartierul Rovine.

O femeie adună tot gunoiul în propria locuință

Odată ce intri în apartamente, asta dacă vrei, vei observa că mizeria se adună până la tavan. Este greu să pătrunzi în interior. Ca să poți trece din hol până în dormitor, trebuie să treci pe lângă munți de gunoaie și șobolani. Vecinii s-au plâns de multe ori autorităților. Sunt terorizați de mizeria și mirosul ce vine din apartamentul femeii. Locatarii au încercat să contacteze instituțiile publice și asociația de proprietari. Locatara și-a transformat propria garsonieră într-o groapă de gunoi. Din spusele vecinilor, femeia ar avea probleme de sănătate.

Locatara trăiește în acest mod de ani buni, însă autoritățile nu fac nimic pentru a îndrepta situația.

“Cazul doamnei este în atenția Direcției Generale de Asistență Socială de mai bine de 5 ani, perioadă în care a fost sprijinită pentru întocmirea unui act de identitate provizoriu și pentru a primi beneficii și servicii sociale conform nevoilor identificate la acel moment.
Deși au fost inițiate demersuri repetate pentru reintegrarea socială a acesteia, pe parcurs doamna a refuzat orice formă de sprijin, refuzând chiar și accesul în locuință al asistenților sociali. Singurul beneficiu pe care l-a acceptat a fost masa caldă oferită de Fundația Ethos, în baza parteneriatului încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială”, spun reprezentanții primăriei Craiova.

Fără acordul proprietarului nu se poate face curat

În apartamentul femeii s-a făcut curățenie cu ani în urmă. În acel moment, femeia a fost găsită într-o stare destul de gravă, urmând să fie internată. Pe parcursul a trei zile, angajații de la Salubritate au scos, pe parcursul a trei zile, peste cinci tone de resturi. Gunoaiele au fost încărcate cu lopata în mai mulți saci și au fost duse la depozitul de gunoi. A fost pentru prima dată când eforturile locatarilor au dat rezultate.

După ce a fost externată, femeia a început să aducă din nou gunoaie în casă. În acest moment, Asociația de proprietari face demersuri către operatorul de salubritate a orașului pentru a rezolva această problemă pentru totdeauna. Exact ca și primăria, operatorul de salubritate a oferit același răspuns: fără acordul proprietarului, nimeni nu poate intra în locuință pentru a face curat.

”Asociația 20 Rovine deja ne-a scris despre aceasta problema însă este vorba despre o proprietate privată aici. Le-am răspuns ca nu putem intra decât cu acordul proprietarului sau al reprezentantului legal al acestuia.
Prin urmare, chiar dacă plătește asociația serviciile de curățenie, tot ne trebuie acordul proprietarului”, a precizat purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL, Cristina Ghenea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI