Răsturnare de situație între Angela Merkel și Vladimir Putin. Ce se întâmplă acum este fără precedent

Răsturnare de situație între Angela Merkel și Vladimir Putin. Ce se întâmplă acum este fără precedent
Tratative între Kremlin și Berlin

Presa occidentală este în alertă după discuțiile recente dintre Angela Merkel și Vladimir Putin. Se relatează pe larg, în aceste zile, despre un posibil acord între cele două state. Acordul ar avea ca temă dezvoltarea, în comun, a unui posibil nou vaccin anti-covid. Deși Kremlinul declară că nu s-a stabilit vreun acord concret, cei doi lideri au stabilit să continue discuțiile cu privire la posibila cooperare în ceea ce privește fabricarea vaccinurilor, mai spune Kremlinul.

Tratative între Kremlin și Berlin

Kremlinul a declarat în această dimineață că Rusia și Germania vorbesc despre posibilitatea producerii comune a vaccinului COVID-19. Într-o conversație telefonică, președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel au discutat aspecte legate de „cooperarea în lupta împotriva pandemiei coronavirusului, cu accent pe posibilele perspective pentru producerea în comun a vaccinurilor”, se arată într-o declarație de la Kremlin.

Nu există încă un acord concret, dar Merkel și Putin au fost de acord să „continue contactele pe această temă între ministerele sănătății și agențiile specializate din cele două țări”, a adăugat aceasta.

Partea germană nu a lansat o declarație cu privire la conversația dintre cei doi lideri. La sfârșitul lunii decembrie, Germania a început vaccinarea în masă folosind vaccinul dezvoltat de BioNTech / Pfizer în Germania.

Începând din weekend-ul trecut, Rusia a vaccinat 800.000 de oameni la nivel național folosind vaccinul Sputnik V, potrivit Ministerului Sănătății. Peste 85,77 milioane de cazuri au fost raportate la nivel mondial. Aici includem și cele peste 48,24 milioane de recuperări, conform cifrelor compilate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Demersul cancelarului Angela Merkel pus sub lupa întrebărilor

Analiștii politici au început deja să pună întrebări în legătură cu dialogul germano-rus de astăzi. Conform acestora, demersul vine și ca urmare a inflamării situației din Germania. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că pandemia coronavirusului se va înrăutăți în următoarele luni. Merkel a promis că guvernul său va răspunde încurajând un spirit de solidaritate socială. Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că este probabil ca în următoarele luni să se înrăutățească pandemia de coronavirus și a cerut oamenilor din Germania să continue să ia în serios amenințarea.

„Trebuie să ne așteptăm ca unele lucruri să fie și mai dificile în următoarele luni decât în vară. Este grav. Pe cât de serioasă a fost vreodată. Și continuați să o luați în serios. Va trebui să continuăm să trăim cu acest virus.”, declara la finele anului Angela Merkel.

Merkel a declarat că guvernul său va lua măsuri pentru protejarea celor mai afectate grupuri din societatea germană, în special a copiilor, care și-au văzut școlile întrerupte pe fondul închiderii școlilor înainte de vară.

Guvernul ar face „totul pentru ca copiii noștri să nu fie pierzătorii pandemiei. Școala și grădina trebuie să fie cele mai importante lucruri”, a spus ea. Cancelarul Angela Merkel a mai spus că viața nu poate reveni la normal nici chiar după vaccinare, adăugând că Germania lucrează la contracte cu mai multe companii  pentru asigurarea necesarului de vaccin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI