Și ție îți plac cartofii crocanți care se servesc la restaurante? Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a obține același rezultat acasă, în propria ta bucătărie. Ai nevoie de un singur ingredient pe care să-l adaugi în tigaie pentru a schimba textura alimentului.
Cartoful reprezintă unul dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume, potrivit analizelor efectuate de specialiști. Este foarte versatil, putând fi preparat în diverse moduri sau integrat în feluri de mâncare diferite. Dacă și ție îți plac cartofii crocanți și aurii, ai ajuns la locul potrivit.
Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum trebuie să procedezi pentru a obține cartofi crocanți ca la restaurant. Dacă vei proceda astfel, vei fi foarte mulțumită de rezultat. Vei deveni expertă în prepararea cartofilor și toată lumea îți va aprecia talentul. Iată care sunt secretele de care trebuie să ții cont!
Știai că în lume există mii de soiuri de cartofi? Unul poate fi potrivit pentru prăjit, altul pentru prepararea la cuptor. Este bine să optezi pentru tipul de tubercul potrivit modului de preparare. Sfatul profesioniștilor este să alegi cartofi fără prea mult amidon, dacă vrei ca la final să iasă crocanți.
Este bine ca, pentru început, să speli cartofii foarte bine și să îi tai în felii – cu tot cu coajă. Așează-i într-o oală cu apă și lasă-i scufundați astfel pentru 3 minute sau pune-i pe foc și fierbe-i la flacără mică tot pentru același interval de timp.
Procesul de fierbere va reduce cantitatea de amidon și va genera maltoză, un zahăr care oferă tuberculului mai multă culoare, astfel încât vei obține la final cartofi aurii.
După ce scoți feliile de cartofi din apă, asezonează-le cu ulei de măsline și sare, apoi pune-le pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Dă tuberculii la cuptor și așteaptă până când se coc. Diferența în culoare și textură va fi evidentă.
Dacă nu îți place să gătești cartofii la cuptor, poți să-i prepari și în tigaie. În cazul acestui pas, este bine să ții cont de un truc important, care are legătură cu ingredientele în care prăjești feliile de cartofi. Iată cum trebuie să procedezi!
După ce ai fierb sau ai lăsat feliile de cartofi scufundate în apă pentru 3 minute, pune-le într-o tigaie. Adaugă o lingură de bulion – acest ingredient va oferi tuberculilor o notă aromată.
Pune puțin ulei de măsline în tigaie, doi căței de usturoi și o crenguță de rozmarin pentru a oferi un plus de aromă.
Ai grijă când cartofii încep să se rumenească. Acum este momentul când poți să le schimbi textura. Adaugă în tigaie puțin unt și lasă feliile de cartofi să se prăjească până la capăt. Vei obține cartofi crocanți ca la restaurant. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.