02 sept. 2023 | 12:35

Ce se pune în chifteluţele de peşte pentru un gust deosebit. Aşa se fac în Delta Dunării, ingredientul care schimbă tot

Diverse
Ce se pune în chifteluţele de peşte pentru un gust deosebit. Aşa se fac în Delta Dunării, ingredientul care schimbă tot
Aşa se fac în Delta Dunării

Un preparat delicios, deosebit, pe care însă românii nu îl savurează foarte des. Dacă vrei să îți încânți familia și musafirii, merită să încerci această rețetă din zona Deltei Dunării. Află, din rândurile de mai jos, ce se pune în chifteluțele de pește pentru un gust deosebit. Un singur ingredient le va schimba complet aroma.

Cum se fac chifteluțele de pește în Delta Dunării

Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, specialiștii recomandând să fie inclus cât mai des în dieta noastră. Dacă vrei să încerci un mod inedit de a-l găti, trebuie să prepari această rețetă clasică din Delta Dunării.

În general, chifteluțele de pește se fac din fileuri de pește cu oase fine, precum crapul, știuca sau carasul, ce se macină fără probleme în masina de tocat. Pentru a le da un gust deosebit, gospodinele din Delta Dunării folosesc însă carnea de știucă.

Rețeta de chifteluțe de pește este descrisă într-una dintre cărțile regretatului Radu Anton Roman. Acesta preciza că știuca, care are carne albă, „mirosind doar a iarbă, primește cu mulțămire și potrivește cu instinct regizoral sigur multele gusturi ce i se adaugă”.

Te-ar putea interesa și: Chifteluţe pufoase de post. Nici nu zici că nu au carne, ingredientul secret folosit de gospodinele desăvârşite

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • un kilogram de carne de pește
  • două cepe
  • un ardei iute
  • două ouă
  • un cartof
  • trei legături de mărar
  • sare și piper – în funcție de preferințe
  • un ardei gras
  • două legături de pătrunjel
  • o ceașcă de făină
  • ulei, pentru prăjit

Mod de preparare:

Este foarte important să eliminăm cât mai multe oase din carne și să o trecem prin mașina de tocat de două ori, astfel încât cele rămase să fie mărunțite bine.

„Se grijesc cepele, cartoful, ardeiul gras și iute, se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeața. Carnea, ouăle, sarea și piperul, zarzavatul și verdeața se amestecă”, se explică în cartea regretatului Radu Anton Roman.

Se pune apoi uleiul la încins. După ce ajunge la temperatura optimă, se ia câte o lingură de tocătură, se face „gogoloi” și se tăvălește bine prin făină. După ce se i se dă forma dorită, se pune la prăjit, pe ambele părți, până se rumenește. După ce sunt scoase din vas, se lasă pe un șervețel, acesta va extrage uleiul în exces.

Te-ar putea interesa și: Cum faci chiftele crocante la exterior şi suculente la interior. Secretul bucătarilor din restaurante

Chifteluțele de pește se pot servi cu un sos de roșii simplu de făcut. Vei avea nevoie de:

  • o ceașcă de bulion de roșii
  • un pahar de vin
  • o linguriță de zahăr
  • o lingură de oțet
  • o foaie de dafin
  • o crenguță de cimbru

Ingredientele se fierb timp de zece minute și sunt gata de pus peste chiftele.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Când se merge la nași cu ploconul de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Un obicei special
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
RĂSTRUNARE de SITUAȚIE! PRIGOANĂ a fost ÎNGROPAT PE ASCUNS! ANUNȚUL FAMILIEI
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro