04 nov. 2022 | 20:27

Cum faci chiftele crocante la exterior şi suculente la interior. Secretul bucătarilor din restaurante

Diverse
Cum faci chiftele crocante la exterior şi suculente la interior. Secretul bucătarilor din restaurante
Cum faci chiftele crocante la exterior si suculente la interior. Secretul bucatarilor din restaurante

Dacă ai poftă de ceva bun și ușor, atunci poți încerca să gătești câteva chifteluțe crocante și pufoase, considerate a fi un adevărat deliciu. Dacă se întâmplă să îți vină rudele în vizită și să vrei să îi impresionezi cu un preparat de nota 10, iată secretul pentru cele mai gustoase chifteluțe.

Cum prepari cele mai bune chifteluțe

Chiftelele Prostetskie sunt greu de refuzat. Au un gust delicios, o aromă plăcută și se prepar foarte repede, ceea ce îți permite să ai mai mult timp la dispoziție pentru alte activități. Secretul acestei rețete este să pui pastă de roșii, pentru a găti cele mai gustoase chiftele.

Ingrediente:

  • carne tocată (amestec) – 500 de grame
  • ou – 1 bucată
  • ceapă – 1 bucată
  • griș – 2 linguri
  • ulei vegetal – 30 de mililitri
  • pastă de roșii – 2 linguri
  • sare după gust
  • piper după gust
  • apă clocotită – 400 de mililitri.

Mod de preparare

După ce ai strâns toate ingredientele, vei începe rețeta propriu-zisă prin a curăța, spăla și toca mărunt ceapa. Apoi, trebuie să pui carnea tocată într-un bol, peste care vei sparge oul.

Mai departe, vei adăuga sare și piper după gust, apoi vei pune o jumătate de ceapă și 1-2 linguri de griș. Nu uita să amesteci totul foarte bine. În continuare, vei modela chiftelele cu mâinile umede de apă sau ulei.

Apoi, se pune tigaia la încins, după ce torni o linguriță de ulei vegetal. Vei pune chiftelele în uleiul încins, pentru a le prăji la foc mediu, pe ambele părți, timp de 2 – 3 minute. Aștepți cât să se rumenească.

Apoi, vei pune chiftele într-un ceaun. Pui apa la fiert. Într-o tigaie, vei pune cealaltă jumătate de ceapă la călit. Lași focul mediu și nu uiți să amesteci, din când în când, preț de două minute.

În continuare, vei turna pasta de roșii, sare și piper. Secretul rețetei este să pui și o lingură de zahăr, în amestec, înainte să omogenizezi bine de tot, pentru un plus de savoare și de gust.

Citește și Câte ouă trebuie să folosești când faci chiftele. Greșeala făcută de multe gospodine

Vei turna apă clocotită, peste care vei încorpora chiftelele cu sos de roșii. Poți adăuga condimentele preferate și o frunză de dafin. Chiftele în sos de roșii se fierb la foc mic, preț de 10-15 minute.

La final, după ce se scot de pe foc, chifteluțele se pot servi cu o porție de piure de cartofi sau o salată asortată sau murături. Poftă bună!

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Când se merge la nași cu ploconul de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Un obicei special
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
RĂSTRUNARE de SITUAȚIE! PRIGOANĂ a fost ÎNGROPAT PE ASCUNS! ANUNȚUL FAMILIEI
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro