Ce se pune, de fapt, în butoiul cu varză murată. Secretul celor mai bune sarmale pentru Revelion

Ce se pune, de fapt, în butoiul cu varză murată. Secretul celor mai bune sarmale pentru Revelion
Ce se pune, de fapt, în butoiul cu varză murată

Ce se pune, de fapt, în butoiul cu varză murată și care este secretul celor mai bune sarmale pentru Revelion. Varza murată este, cu siguranță, unul dintre preparatele iubite de români, dar puțini cunosc secretul celei mai bune verze murate pentru iarnă. Preparatul are câteva secrete pe care numai bucătarii pricepuți le știu.

Ce se pune, de fapt, în butoiul cu varză murată

Astfel, bucătarii iscusiți s-au hotărât să divulge marele secret al celei mai bune verze murate. Aceștia spun că ingredientul care nu ar trebui să lipsească din butoi este busuiocul. Datorită proprietăților sale, varza murată nu o să facă floare și ca căpăta o aromă extrem de bună. Busuiocul este deci ingredientul esențial pentru a obține cea mai bună varză murată, ca să faci sarmale de Revelion. Ca să pregătești rețeta, îți trebuie următoarele ingrediente.

Ingrediente

crenguțe de vișin
crenguțe de busuioc uscat
crenguțe de mărar uscat
două gutui
hrean
verze
sare grunjoasă neiodată

Mod de preparare

Mai întâi, este important ca verzele să fie alese cu mare grijă. Este recomandat să le alegi pe cele care au foile mai subțiri și au forma mai plată. Varza bună la sarmale are frunzele mai fine, nervurile mai subțiri și e mai bătută. Dacă varza călită se poate face din orice fel de varză, pentru sarmale, ai nevoie de niște foi cât mai fine.

Apoi, verzele se spală, apoi se îndepărtează primul strat de frunze și se scot cotoarele, după care speli gutuile, îndepărtezi cotoarele și le tai în patru bucăți.

Apoi, trebuie să pui o lingură de sare în interiorul fiecărei verze. Apoi, ele se așază, una câte una, pe fundul butoiului. Printre verze se pune și restul ingredientelor și se toarnă saramura. Rețeta pentru saramură se compune din 25 de grame de sare la un litru de apă. Dacă saramura va ieși prea sărată pentru gustul tău, ea se poate desăra în apă rece, înainte de fi folosită.

Deasupra, poți pune și câteva crenguțe de mărar. Se pune apoi butoiul cu varză la loc răcoros și se lasă acolo până a doua zi. Se suflă în butoi cu ajutorul unei țevi, vreme de zece zile.

Este, de asemenea, important ca țeava să fie destul de lungă, încât să atingă fundul butoiului. Varza murată ar trebui să fie pregătită în aproximativ într-o lună și jumătate. Acest lucru poate însă să varieze în funcție de temperatura care se găsește în locul în care ai ținut butoiul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI