Tânăr din Olt, mort de Covid-19 la o săptămână după ce s-a întors din Marea Britanie. Ce au descoperit medicii în momentul testării

Tânăr din Olt, mort de Covid-19 la o săptămână după ce s-a întors din Marea Britanie. Ce au descoperit medicii în momentul testării
Tânăr întors din Marea Britanie, mort de Covid-19

Tragedie în Olt, acolo unde un tânăr de doar 34 de ani a murit la scurt timp după ce s-a întors din Anglia. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la acest caz, probele prelevate fiind trimise ulterior spre analiză pentru a afla dacă este vorba despre noua tulpină.

Ce au constat medicii la control

Pandemia de Covid-19 face prăpăd în rândul tinerilor, astfel că vârsta mai mică nu mai reprezintă neapărat un avantaj. Tânărul din Caracal a început să se simtă rău la câteva zile după ce s-a întors din Marea Britanie, așa ca s-a dus la spitalul din Caracal pentru un control.

Medicii de acolo s-au îngrozit atunci când au constatat că plâmânii săi erau grav afectați de infecția cu Covid-19, astfel că 75% prezentau leziuni specifice bolii.

Aceștia au decis să-i facă pentru confirmare un test rapid pentru covid-19, care din nefericire a ieșit negativ. Bărbatul a putut pleca acasă, dat fiind rezultatul negativ al testului. După trei zile, acesta s-a simțit și mai rău, așa că s-a dus la spitalul din Slatina, unde i-au făcut un alt test. Aici, rezultatul a fost negativ, motiv pentru care a rămas internat pentru supraveghere.

Din păcate, după trei zile de la internare, tânărul nu a mai rezistat și a murit. Potrivit medicilor, bărbatul de 34 de ani se ocnfunta cu niște cormobidități, precum obezitate de gradul 2-3 și probleme la plămâni.

Ce au declarat medicii

În urma decesului său timpuriu, medicii au confirmat tragedia, oferind câteva informații legate de istoricul său medical din ultimele zile. Potrivit medicilor, motivul morții sale este multiplu, el suferind un stop cardiorespirator, dar în același timp se confrunta și cu insuficienţă respiratorie acută, pneumonie și infecţie cu COVID-19.

„Este vorba de un pacient din mediul rural, care s-a reprezentat la compartimentul Primiri Urgențe Caracal după patru zile de simptomatologie COVID-19. I s-a efectuat un test rapid de coronavirus, care a ieșit negativ.

Totodată, i s-a făcut și o evaluare pulmonară, în urma căreia s-a constatat că are leziuni specifice SARS-CoV-2, cu o afectare pulmonară mare, de aproximativ 75%. Ulterior, s-a decis transferul către Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i s-a efectuat un test RT-PCR, care a ieșit pozitiv.

Ca și comorbidități avea obezitate de gradul 2-3 și o ușoară insuficiență hepatică la internarea la noi în spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Slatina, medicul Florin Popa, pentru Digi FM.

Ulterior, alte două persoane, contacți direcți cu victima, au fost testate pozitiv. În urma decesului survenit, DSP OLT a prelevat probe de la cei doi contacți pozitivi și le va trimite la București pentru a stabili ce tulpină de coronavirus este.