Iohannis, reacție după alegeri: „Am văzut cu toții cozile interminabile. Rușine, PSD!”

Iohannis, reacție după alegeri: „Am văzut cu toții cozile interminabile. Rușine, PSD!”

Klaus Iohannis, președintele României, a venit cu prima declarație după alegerile europarlamentare. Totodată, el a convocat și referendumul pentru justiție, care a avut prag de 30%. L-a trecut.

  • Referendumul a trecut cu brio. Dragi români, ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție dreaptă, pentru o bună guvernare, pentru români și pentru România. Vă mulțumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat.
  • Ați participat azi în număr mare, participarea e senzațională, avem circa 50% la europarlamentare și circa 40% la referendum.
  • Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reușit să-i mobilizăm pe alegători. Aș menționat sprijinul primit de la PNL, care s-a și înscris la AEP ca partid care sprijină referendumul. Am avut însă un sprijin consistent din partea Alianței USR-PLUS. Le mulțumesc și lor. Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toții cozile interminabile.
  • PSD și-a bătut joc de români, mai ales de românii din diaspora. Rușine, PSD! […] Este clar că acest accident al democrației românești, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară! În urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel.
  • Ați votat pentru România europeană. Pentru România corectă, cinstită, dreaptă, prosperă, sigură.

Știre în curs de actualizare…