22 iul. 2019 | 19:56

Ce se întâmplă înainte ca avionul să decoleze. 10 lucruri care nu sunt chiar atât de simple cum par

Știri generale
Ce se întâmplă înainte ca avionul să decoleze. 10 lucruri care nu sunt chiar atât de simple cum par
Ce se întâmplă înainte ca avionul să decoleze

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă atunci când te afli în aeroport și aștepți avionul? În timp ce îți faci planuri pentru călătoria care te așteaptă, zeci de oameni se asigură că tu și ceilalți pasageri veți avea un zbor sigur și cât mai plăcut. Iată o listă cu 10 lucruri care se întâmplă înainte ca avionul să decoleze.

Ce se întâmplă înainte ca avionul să decoleze

Avionul care urmează să te ducă la destinație tocmai a aterizat pe una dintre pistele aeroportului. În scurt timp, dintr-un avion care a aterizat devine un avion care se pregătește de decolare. La sol, oameni și mașini lucrează la foc automat pentru a pregăti aparatul de zbor de o nouă cursă.

Parcarea avionului

În momentul în care aeronava atinge solul, controlorii de trafic o direcționează către locul în care va fi parcată temporar, foarte aproape de terminalul sosiri. Ghidarea se face fie prin semnale luminoase, fie de către controlorii de trafic.

Conectarea la o sursă de curent

Motoarele avionului produc energie electrică pentru alimentare, însă acestea trebuie oprite în momentul în care pasagerii coboară. Astfel, avionul este conectat la un generator sau la o sursă se curent care provine din aeroport. În momentul în care avionul este conectat la sursa de curent, motoarele sunt oprite.

Conectarea aerului condiționat

Generatorul alimentează cu energie electrică și sistemul de aer condiționat, care menține o temperatură plăcută la bord, atât pentru pasageri, cât și pentru piloți.

Debarcarea pasagerilor

Este timpul ca pasagerii să coboare din avion, fie printr-un tunel atașat la ușă, care îi duce direct în aeroport, fie pe scara mobilă, care îi duce către autobuze, de unde sunt preluați și duși în terminalul sosiri.

Descărcarea bagajelor

O mașină cu bandă rulantă se poziționează în dreptul calei, de unde bagajele sunt scoase afară și încărcate în remorci. Cu cât aparatul de zbor este mai mare, cu atât este nevoie de un mecanism mult mai puternic de preluare a bagajelor, dar și de mai mulți angajați.

Aprovizionarea cu mâncare

Mici camioane ale firmelor de catering ajung lângă avion, își ridică rampele până la nivelul ușilor avionului și fac aprovizionarea cu mâncare și alte produse care se mai vând la bord.

Realimentarea cu combustibil

Se constată de câtă nevoie are avionul pentru următoarea cursă, apoi mici cisterne se apropie de avion, în lateral. Se pompează combustibilul cu ajutorul unui furtun care se montează pe rezervor.

Mersul cu spatele

Cu ajutorul unor vehicule, avionul este împins cu spatele cât mai departe de aeroport. Pe viitor se dorește atașarea unor motoare electrice avioanelor, pentru a nu mai fi nevoie de aceste vechicule care să împingă spre piste.

Îmbarcarea și decolarea

Cu partea asta ești cel mai bine pus la punct, pentru că te privește direct. Te urci în avion, după ce ai trecut de controlul de securitate, te așezi pe scaun și aștepți instrucțiunile de zbor. Avionul dă un pic cu spatele, intră pe pistă și își ia zborul. Nu uita să le faci cu mâna angajaților aeroportului. Au făcut eforturi mari ca tu să decolezi la timp.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Este cea mai calmă zodie dintre toate. Nimic nu o poate enerva
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Adrian Câciu, anunțul serii: Vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice. Cine beneficiază
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Schimbare în România! Se introduce în toate magazinele din țară
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se oferă RECOMPENSĂ pe CAPUL lui TRUMP. Planul secret, descoperit într-o SCRISOARE
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro