A deschis ușa de urgență, încercând să ajungă la toaletă: ce s-a întâmplat cu avionul

A deschis ușa de urgență, încercând să ajungă la toaletă: ce s-a întâmplat cu avionul

Dacă urmărești prezentarea ce precede decolarea, ar trebui să ai o noțiune foarte clară vizavi de rolul ieșirii de urgență de la avion. Un pasager a confundat-o însă cu ușa de la toaletă.

Evenimentul s-ar fi putut reflecta într-un dezastru de proporții, dacă avea loc când avionul se afla în aer. Din fericire pentru ceilalți pasageri, valul de inconștiență care l-a copleșit pe unul dintre oamenii din avion s-a manifestat înainte de decolare. 

Barbatul era pasager pe o cursă de la Manchester spre Pakistan. Cursa ”s-a bucurat” însă de o întârziere semnificativă, după ce omul neinspirat a deschis ușa de urgență, în încercarea nereușită de a merge la toaletă. Imediat după eveniment, 40 de pasageri au fost debarcați pentru a preveni alte probleme. Din cauza mecanismului automatizat, ”toboganul de urgență s-a umflat automat” până la sol, conform declarațiilor unui reprezentant al Pakistan International Airlines (PIA).

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a spus pentru CNN că pasagerul a deschis ușa crezând că este cea de la toaletă, dar toți ceilalți pasageri au fost în siguranță. Oficialii Manchester Airport au evitat să comenteze incidentul.

Acest eveniment este departe de a fi o raritate. Cel mai recent s-a petrecut luna trecutăm în mai. Un pasager în vârstă a fost reținut și, ulterior, arestat în provincia Shandong din China, pe motiv că ar fi pus în pericol siguranța avionului. Atunci, spre deosebire de acum, pasagerul a rămas doar cu tentativa de deschidere a ieșirii de urgență de lângă scaunul său. Partea bună este că avionul aterizase deja, dar conform spuselor lui Song, motivul gestului său este unul cel puțin penibil. Își dorea să o ia înaintea celorlalți pasageri la ieșire.

În luna februarie a anului trecut, una dintre ușile de urgență a unui avion Dana Airlines a căzut pur și simplu, în timp aterizării aeronavei la Abuja, capitala Nigeriei. Se pare că șocul de la aterizare a fost responsabil pentru evenimentul neobișnuit.