Ce se întâmplă în creierul tău dacă mănânci 1 măr pe zi. E genial, toți românii trebuie să îl consume

Ce se întâmplă în creierul tău dacă mănânci 1 măr pe zi. E genial, toți românii trebuie să îl consume
Ce se intampla in creierul tau daca mananci 1 mar pe zi

Cu siguranță ai auzit și tu, măcar o dată până acum, celebra expresie „Un măr pe zi ține doctorul departe”. Ei bine, să fie vorba despre un simplu mit sau merele chiar sunt fructe foarte benefice pentru organismul uman? Potrivit specialiștilor, mărul conține vitamine, fibre și foarte mulți nutrienți necesari corpului nostru. E genial, toți românii trebuie să îl consume.

Ce se întâmplă în creierul tău dacă mănânci un măr pe zi

Potrivit nutriționistului Gianluca Mech, merele sunt foarte bune pentru igiena orală, ajută la prevenirea cancerului și menține sănătatea inimii. Substanțele nutritive din aceste fructe au foarte multe beneficii asupra sănătății organismului.

„Merele sunt bogate în substanţe nutritive importante, inclusiv fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Vitamina C acţionează ca un antioxidant pentru a neutraliza compuşii dăunători cunoscuţi sub numele de radicali liberi şi protejează împotriva bolilor. Merele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanţi precum quercetina, acidul cafeic şi epicatechina.

Ce se întâmplă în creierul tău dacă mănânci un măr pe zi. De asemenea, merele sunt printre fructele recomandate de specialiști atunci când avem dureri de cap sau migrene puternice. Merele ajută la buna funcționare a creierului și previne diabetul zaharat.

Numeroase studii au demonstrat că consumul de fructe este asociat cu o mai bună densitate minerală osoasă şi un risc mai mic de apariţie a osteoporozei.

Alte studii arată că includerea merelor în dieta zilnică ajută la reducerea stresului oxidativ, previne declinul mentar şi încetineşte semnele îmbătrânirii” a declarat nutriționistului Gianluca Mech, conform adevărul.ro.

Ce alimente să consumăm pentru a scăpa de astenia de primăvară

Astenia de primăvară ne-a cuprins, iar românii încearcă tot posibilul de a scăpa de această stare melancolică, de moleșeală. Specialiștii ne recomandă să consumăm, în anotimpul florilor, alimente proaspete și slabe în proteine și calorii, fără a face exces, binențeles, de zahăr sau cofeină.

Medicii nutriționiști spun că cel mai bine este să mâncăm legume și fructe, carne slabă, nuci, migdale și alimente bogate în vitamine și minerale. Care sunt simptomele care apar atunci când ai fost lovit de astenia de primăvară:

  • Tristețe nejustificată;
  • Iritabilitate și anxietate;
  • Dificultăți de concentrare;
  • Apetit scăzut;
  • Dureri de cap;
  • Apatie;
  • Epuizare;
  • Dureri musculare;
  • Tensiune arterială scăzută.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI