Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci un hot dog, de fapt. Cercetătorii au făcut anunțul trist

Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci un hot dog, de fapt. Cercetătorii au făcut anunțul trist

Un nou studiu dezvăluie o informație șocantă despre banalul hot dog! Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci acea bucată de pâine cu crenvurști, peste care torni maioneză și ketchup. Cercetătorii au făcut anunțul trist, care te va pune serios pe gânduri.

De ce este periculos un hod dog pentru sănătate

Extrem de iubit în America, hot dog-ul reprezintă o gustare rapidă, sățioasă, care ține de foame atunci când te grăbești sau nu ai timp să gătești. Însă, acest aliment ascunde un adevăr cu totul neașteptat. Dacă ești fan hot dog, vestea te va întrista teribil.

Potrivit unui nou studiu, un hot dog îți scurtează viața cu 36 de minute, de fiecare dată când îl mănânci. Pe de altă parte, există alimente care adaugă mai mult timp vieții tale.

Cercetătorii Universității Michigan au evaluat mai mult de 5.800 de alimente și modul în care dieta afectează durata de viață a unei persoane. Hot-dog-urile scad dramatic calitatea vieții și automat, durata ei. Totuși, există și o veste bună! Unele alimente îți prelungesc viața.

Joey Chestnut, campion competitiv la mâncatul de  hot dog, care a înfulecat 1.094 de hot dog-uri într-o singură competiție, și-a scurtat viața cu 39.384 ore sau 27 de zile, pe baza acestei diete, potrivit ABC7 .

„Cred că dacă mănânci hot-dog precum Joey, acesta ar putea fi un moment decisiv în viața ta, care să te determine să reduci porția”, a declarat, pentru ABC Chicago, nutriționistul Christy Brissette.

„Dacă te bucuri de un hot dog o dată la un anumit timp, este în regulă pentru organism. La urma urmei, asta face parte din bucuria de a mânca”, a mai spus Brissette.

Ce alimente prelungesc durata de viață

Dacă vrei să trăiești mulți ani, consumă alune sărate, somon la cuptor, orez și fasole. Fiecare aliment adaugă între 10 și 15 minute la viața unui om.

Ca răspuns la constatările studiului, Joey Chestnut a declarat pe Twitter:

„Interesant, s-ar putea să trebuiască să mănânc mai multe nuci”.

Studiul sugerează că untul de arahide și sandvișurile cu jeleu ar putea adăuga 33 de minute.

„Concentrați-vă pe numerele 80-20 atunci când vă gândiți la dieta dumneavoastră. Optzeci la sută din timp, încercați să alegeți unele dintre acele alimente mai hrănitoare, care vă vor prelungi durata de viață”, a dezvăluit Brissette.

„Și apoi 20 la sută din timp este bine să optezi pentru unele dintre aceste alimente, poate mai puțin hrănitoare, dar distractive, ca un hot dog din când în când”, a completat nutriționistul american.

Urmăriți Playtech.ro și pe