Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu faci duș timp de 3 zile. Descoperirea specialiștilor
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu faci duș timp de 3 zile. Specialiștii au dat un răspuns celor care cred că pielea sau părul devin mai frumoase dacă nu sunt spălate des. Medicii au explicat ce anume se întâmplă în organism dacă nu faci baie trei zile.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu faci duș timp de 3 zile
Specialiștii susțin că pe corpul uman trăiesc peste o mie de bacterii și 40 de tipuri de ciuperci microscopice, care mențin pielea curată. Cu toate acestea, mcroorganismele de pe piele au nevoie de puțin „ajutor” din partea săpunului și a gelului de duș.
Specialiștii susțin că chiar și dacă nu transpirăm, tot devenim murdari după numai câteva ore dacă nu ne spălăm, întrucât intrăm tot timpul în contact cu diverse bacterii. După 3 zile în care nu faci duș, bacteriile încep să se înmulțească, pielea devine iritată și urât mirositoare, iar asta din cauza gazelor emise de bacteriile care consumă proteina și acizii grași. Aceste bacterii pot provoca 30 de mirosuri neplăcute.
Ce se întâmplă atunci faci duș
Spălarea nu numai că te scapă de murdăria și alergenii care s-au acumulat pe pielea ta, dar elimină și unele dintre uleiurile naturale ale corpului tău, bacteriile, virușii, ciupercile și celulele moarte ale pielii, a explicat un dermatolog la Universitatea Yale. Bacteriile, virușii și ciupercile trăiesc întotdeauna pe pielea noastră, chiar și după spălare. Acest lucru este complet normal și adesea inofensiv.
Curățarea pielii ajută la eliminarea mirosului neplăcut prin spălarea unei părți a transpirației, a bacteriilor și a uleiurilor corporale naturale care provoacă mirosul.
Mirosul corporal se produce atunci când bacteriile care trăiesc pe pielea ta descompun acizii din transpirație, conform Clinicii Cleveland. De aceea, spălarea transpirației și reducerea unora dintre bacteriile de pe piele pot elimina mirosurile.
Curățarea corpului te poate ajuta, de asemenea, să previi acneea, care apare atunci când porii sunt înfundați cu exces de ulei și celule moarte ale pielii, conform Clinicii Mayo.
Există câteva bune practici care te pot ajuta să ai grijă de pielea ta. Primul lucru pe care ai putea să-l iei în considerare este alegerea unui produs de curățare adecvat tipului tău de piele. Dacă nu ai anumite probleme specifice ale pielii, atunci ai nevoie doar de apă și săpun.
Baie sau duș?
Așezarea în apă care stagnează din cadă face mai dificilă spălarea temeinică a uleiurilor și a microorganismelor de pe piele. Și dacă cada ta este murdară cu microbi care te-ar putea îmbolnăvi, atunci ai putea să dezvolți o infecție dacă ai o tăietură mică undeva pe piele.
Dacă însă îți plac cu adevărat băile, atunci este o idee bună să îți curățați cada în mod regulat. De asemenea, se recomandă și clătire rapidă după baie cu apă, pentru a îndepărta uleiurile, murdăria și orice urmă de săpun pe care l-ai folosit.