Temperatura la care mor bacteriile de pe așternuturile tale. Doar așa trebuie să le speli

Temperatura la care mor bacteriile de pe așternuturile tale. Doar așa trebuie să le speli
La ce temperatură se distrug bacteriile din așternuturile de pat. Cât de des spune un expert că ar trebui să le spălăm, mai ales vara.

Cât de des trebuie să spălăm așternuturile de pat? O dată pe săptămână, de două ori pe săptămână? Mai ales acum, când temperaturile ating valori caniculare, așternuturile de pat se pot umple de bacterii și chiar de acarieni. Iată părerea unui expert! Află La ce temperatură se distrug bacteriile din așternuturile tale și cum trebuie să le speli.

Cât de des trebuie spălate așternuturile

Cearșafurile nu sunt singurele articole pe care trebuie să le băgați la spălat, când vine vorba de pat. Și plăpumile și husele de plapumă au nevoie de curățare, precum și husele de saltea și fețele de pernă. În cazul plapumei de lână, însă, există câteva secrete pentru a le băga la mașina de spălat. Poți afla foarte ușor cum ai grijă să nu ți se strice plapuma de lână.

V-ați întrebat vreodată la ce temperatură trebuie spălate așternuturile de pat, în mod eficient? Dacă urmați aceste sfaturi, veți ucide în mod garantat bacteriile din fețele de pat. Înainte de a aborda acest subiect, să vorbim despre cât de des trebuie schimbate așternuturile.

Dacă dormiți direct pe saltea în fiecare zi, așternuturile trebuie schimbate cel puțin o dată pe săptămână. În cazul în care nu aveți contact direct cu așternutul pe care îl băgați la spălat, puteți spăla articolul și o dată la două săptămâni jumătate.

Perioada de vară are, însă, o influență aparte asupra frecvenței de spălare. În timpul verii, transpirăm mai mult decât în lunile de iarnă. Astfel, așternuturile se pot umezi repede după o noapte de somn. Prin urmare, fiți atenți și la corpul dumneavoastră. Astfel veți afla cât de des trebuie spălată, de fapt, lenjeria de pat. Dacă simțiți nevoia, puteți schimba așternutul și zilnic.

„Unele afecțiuni medicale presupun curățarea articolelor de pat cât mai repede cu putință. Dacă suferiți de o afecțiune a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, sau de o afecțiune respiratorie, cum ar fi astmul, acestea pot fi agravate de praf sau bacterii. Prin urmare, ar trebui să vă spălați așternuturile cât mai des posibil”, a spus Ryan Thaker, director de marketing la compania britanică MattressNextDay.

La ce temperatură se distrug bacteriile

Când vine vorba despre spălarea cearșafurilor de pat, trebuie să ținem cont de temperatura la care setăm programul de spălare. În cazul lenjeriei de pat, se recomandă spălarea la 60 de grade. Procesul trebuie să fie lungă, pentru a elimina transpirația, praful, bacteriile etc.

Dacă doriți, puteți spăla lenjeria de pat la o temperatură rece. În acest caz însă, nimeni nu garantează distrugerea eficientă a bacteriilor și îndepărtarea transpirației.

Pentru oricine dorește să își spele plapuma și cuvertura de plapumă mai rar, luați în considerare utilizarea unui cearșaf.

„În timpul nopții, eliminăm celulele moarte ale pielii și bacteriile. Un cearșaf este un strat suplimentar între noi și pătură sau plapuma noastră, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne spălăm plapuma la fel de des. În astfel de cazuri, spălarea o dată la șase luni a plăpumii este suficientă”, a explicat Ryan Thaker, pentru The Express.

O plapumă trebuie spălată la program de 30 de grade, pentru articole vestimentare sensibile. Dacă vreți să scăpați de orice urmă de pe ea, puteți folosi detergent obișnuit de rufe.