14 iun. 2022 | 09:07

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi 8 ore pe noapte. Explicațiile unui specialist

Utile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi 8 ore pe noapte. Explicațiile unui specialist
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi cele 8 ore necesare pe noapte?

Un specialist a vorbit despre importanța somnului în viața unui om. Multe persoane ajung să nu respecte orele de odihnă din cauza faptului că vor să își termine multe activități sau să profite mai mult de timpul liber pentru ei care este destul de scurt. Cu toate astea, somnul, hrana corectă și hidratarea trebuie să fie mereu pe primul plan. Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi cele 8 ore pe noapte?

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient: specialiștii recomandă 8 ore pe noapte

Somnul este o funcție esențială care permite corpului și minții să își încarce bateriile. Starea de alertă și energică este asociată perioadelor post-odihnă. Somnul te ajută să ai un corp sănătos și o minte de care ai nevoie pe tot parcursul zilei pentru a-ți duce la bun sfârșit activitățile.

De asemenea, el susține și sistemul imunitar. Creierul nu funcționează la parametri optimi dacă nu are parte de orele de somn necesare, iar capacitatea de concentrare, gândirea, învățarea și memoria pot fi afectate în cele din urmă. Adulții au nevoie în general de 7-9 ore de somn.

Din păcate, stresul, programul de muncă sau condițiile externe nu îi lasă pe mulți să aibă grijă și de acest aspect. Câteva trucuri care să te ajute în acest sens au fost dezvăluite acum. Este necesar să nu ai camera luminată și ca în încăpere să fie răcoare. Mulți își doresc să adoarmă cu o temperatură mare, dar acest lucru doar îți va alunga somnul.

,,Lipsa somnului este una din cele mai dăunătoare lucruri”

,,Ideal ar fi să dormim cel puțin 7 ore. Lipsa somnului e unul din cele mai dăunătoare lucruri. Trezistul mai devreme decât 8 ore este ca și cum ți-ai lăsat mașina în service, n-are o roată și tu zici că trebuie să ajungi repede la muncă și pleci cu mașina fără o roată”, a spus Dr. Mihail Pautov.

,,Să faci în camera în care dormi mai frig decât este natural pentru că frigul trage la somn. E important ca lumina să vină de la nivelul ochilor, nu deasupra, dacă trebuie totuși să luminezi camera în care dormi. Corpul înțelege că soarele e încă sus dacă zona de lumină este alta”, a afirmat Paul Olteanu în emisiunea ,,Medicool”.

Un somn bun te poate ajuta să îți găsești echilibrul, să gândești limpede și să te bucuri și de pofta de mâncare la orele normale. Corpul tău cu siguranță va arăta primele semne de îmbunătățire după ce îți vei face un program de dormit.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro