Iubești nucile? Cei care adoră să mănânce zilnic un pumn din acestea au observat schimbări. Care sunt beneficiile acestui obicei și de ce toată lumea ar trebui să le consume? Medicii le recomandă.
Alimentația joacă un rol foarte important în viața noastră, alături de hidratarea corectă, un program corect de somn de cel puțin 8 ore și de mișcarea zilnică de minimum 30 de minute.
Unele alimente pe care le consumăm îți pot dezvolta afecțiuni în timp, altele te pot ajuta să scapi de ele sau să poți să fii preventiv și să te ferești pe cât posibil. Un stil de viață echilibrat reduce în mod substanțial riscul decesului și a bolilor asociate.
Există o serie de lucruri care dacă ar fi zilnic în meniul tău te-ar putea proteja de boli de inimă, dar și într-o mai bună funcționare a organismului. Nucile sunt unul din cele mai benefice alimente pentru inimă, iar consumul lor reduce riscul bolilor cardiovasculare, lucru care se datorează faptului că sunt bogate în omega-3 și fitosteroli.
Cei din urmă ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. În ajutor mai vin și leguminoasele, care conțin o cantitate mare de proteine vegetale calitative, broccoli, care conține zinc, fier, acid folic, vitamina K, calciu și antioxidanți și protejează riscul de evenimente cardiovasculare sau uleiul de măsline, benefic pentru că este bogat în vitamina E.
Cei mai mulți aleg să consume nucile drept o gustare sau chiar la micul-dejun alături de un terci de ovăz și fructe. De asemenea, le poți introduce în salate. Celelalte sunt adaptabile în fel și fel de preparate pentru prânz sau cină. Broccoli e perfect ca garnitură, iar uleiul de măsline se poate consuma ca atare în salate sau în diferite mâncăruri care au nevoie de o grăsime ce nu trebuie gătită la foc mare și pentru mult timp.
”Un studiu realizat în California, cunoscut sub numele de Studiul sănătății adventiștilor, a analizat obiceiurile alimentare a peste 25 000 de creștini adventiști de ziua a șaptea, recunoscuți la nivel mondial pentru stilul lor de viață sănătos. Rezultatele au arătat că riscul de atac de cord în rândul adventiștilor este considerabil mai mic decât cel al populației generale.În plus, cei care mâncau nuci de cinci sau mai multe ori pe săptămână aveau un risc și mai mic de atac de cord: aproximativ jumătate dintre adventiștii care au participat la studiu mâncau nuci cel puțin o dată pe săptămână”
Dr. George D. Pamplona-Roger (Sursa: 5fructe.ro)