07 mart. 2023 | 21:08

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci murături pe stomacul gol

Diverse
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci murături pe stomacul gol
Ce se intampla in corpul tau daca mananci muraturi pe stomacul gol

Atunci când vrei să mănânci o gustare crocantă sau să alegi o garnitură potrivită pentru o porție de piure sau o friptură delicioasă, pe lângă celebrele salate, românii adoră să consume murături. Fie că vorbim de castraveți, gogonele, gogoșari, conopidă sau pepenași, murăturile sunt extrem de gustoase și benefice pentru organism.

Cât de sănătoase sunt, de fapt, murăturile

Specialiștii îi avertizează pe amatorii de murături să fie foarte atenți la felul în care consumă legumele crocante.

Potrivit experților, consumul de murături nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune sau afecțiuni renale, din cauza conținutului ridicat de sare.

Pe de altă parte, murăturile sunt un adevărat deliciu în bucătărie, fiind extrem de sățioase și benefice pentru organism.

Conform studiilor medicale, murăturile au un conținut ridicat în probiotice, substanța care intervin în desfacerea zahărului, participă la sinteza anumitor vitamine și formează un „scut” de protecție împotriva agenților patogeni periculoși din intestin.

De asemenea, acestea ajută la menținerea echilibrul florei intestinale, facilitează digestia și scad riscul apariției obezității.

Potrivit publicației Healthline, consumul alimentelor fermentate, precum varza murată, ar reduce inflamația și scade rezistența la insulină, factori importanți în ameliorarea diabetului zaharat.

„Una dintre muraturile cel mai frecvent consumate este varza murata. Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia si detoxifica colonul.

În varza murata se mai gasesc potasiu, magneziu si calciu. Varza murată este recomandata mai ales atunci cand consumați mâncăruri din carne grasă, pentru ca ușurează digestia proteinelor și grasimilor animale.”, notează BZI.

Citește și Diferențele dintre murăturile în oțet și murăturile în saramură. Care sunt mai sănătoase, de fapt

Murăturile sunt sățioase și slabe în calorii

De asemenea, murăturile se pot consuma și pe stomacul gol, deoarece îți țin de foame și nu conțin multe calorii.

De obicei, rețetele de murături necesită sare, oțet alb și condimente precum mărar și semințe de muștar. În unele părți ale Asiei, se folosește și uleiul.

În timp ce castraveții sunt cei mai des întâlniți în America de Nord, în întreaga lume gospodinele pun tot felul de legume și fructe la murat, precum morcovi, conopidă, sfeclă, varză și multe altele.

Tot ce faceți este să turnați deasupra oțet fierbinte, sare și apă, lăsați să se răcească, acoperiți și lăsați-le la înmuiat câteva zile în frigider. Murăturile de casă sunt adesea numite murături rapide sau murături de la frigider.

Citește și Cu ce se limpezeşte zeama de varză la final de iarnă. Rezistă aşa până primăvara

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro