17 sept. 2020 | 14:39

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi. Ce boli fatale țin la distanță

Știri generale
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi. Ce boli fatale țin la distanță
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi. Ce boli fatale țin la distanță

Poți ține boli fatale la distanță, mâncând câte trei curmale pe zi. Dulci, gustoase, aceste fructe au beneficii nebănuite pentru sănătatea organismului uman. Primele rezultate apar după doar o săptămână. Mai jos, vorbim despre cele mai importante.

Ce se schimbări apar în corpul tău, după ce mănânci 3 curmale pe zi, timp de o săptămână

Poate cel mai important beneficiu adus de consumul regulat de curmale este capacitatea acestora de a reduce apariția cancerului de colon. Pe lângă „ajutorul” pe care îl dau tranzitului intestinal, curmalele asigură și sănătatea pereților acestui organ.

Un studiu efectuat de Department of Food and Nutritional Sciences a demonstrat că persoanele care mâncau curmale în mod regulat aveau, în flora microbiană de la nivelul colonului mai multe bacterii „bune”, ce împiedică formarea celulelor canceroase la acel nivel, decât cei care nu aveau fructele incluse în meniul zilnic.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi. Ce boli fatale țin la distanță

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi

Curmalele sunt o sursă sănătoasă de energie

În al doilea rând, consumul zilnic de curmale îmbunătățește nivelul de energie al organismului. Curmalele conțin zaharuri naturale, glucoză, fructoză și sucroză. Aceste substanțe oferă un plus de energie, atunci când corpul are nevoie. Spre deosebire de băuturile sau batoanele energizante, aceste fructe sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu, vitamine și antioxidanți.

Doar 200 de grame de curmale conțin 12 grame de fibre, adică 28% din doza recomandată zilnic de medici și nutriționiști. O dietă bogată în fibre va avea efecte ozitive asupra funcționării și sănătății tractului și tranzitului intestinal. Un alt studiu, publicat în British Journal of Nutrition, a arătat cum, după 21 de zile în care au consumat câte șapte curmale pe zi, subiecții a observat schimbări majore la acest capitol. Consumul regulat de curmale este recomandat și persoanelor care au probleme cu hemoroizii. În tratamentul și prevenirea reapariției acestora, medicii recomandă o dietă bogată în fibre.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi. Ce boli fatale țin la distanță

Ce boli fatale țin la distanță

Ce legătură există între curmale și inteligență

Curmalele conțin vitamina B6, despre care s-a demonstrate că îmbunătățește activitatea creierului, prin producerea de serotonină și norepinefrină. Acești compuși joacă un rol important în reglarea stărilor emoționale și controlarea stresului. Un creier relaxat poate reține cu mai mare ușurință informații noi.

Lucruri mai puțin cunoscute despre curmale

Curmalele sunt originare din Egipt și Peninsula Arabică și sunt fructele unui palmier! Un exemplar matur de Phoenix dactylifera poate produce, pe sezon, până la 180 kg de curmale. Ele cresc în ciorchini de câte 600-1.700 de fructi.

Palmierul ce le produce, cunoscut sub denumirea popular de finicul, trăiește până la 100 de ani, atingând o înălțime de aproape 30 de metri.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro