Ce se întâmplă dacă mănânci 3 ouă pe zi, de fapt. Toți românii ignoră beneficiile astea

Ce se întâmplă dacă mănânci 3 ouă pe zi, de fapt. Toți românii ignoră beneficiile astea
Ce se întâmplă dacă mănânci 3 ouă pe zi, de fapt

Dacă, în trecut, unii recomandau consumul cât mai redus de ouă, studii recente dau peste cap toate teoriile cu care ne-am obișnuit până acum. Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci trei ouă pe zi?

Beneficii nebănuite. Ce se întâmplă în organism dacă mănânci trei ouă pe zi

De-a lungul timpului, banalul ou a fost un subiect controversat în rândul experților în domeniul nutriției și sănătății. În timp ce unii vorbeau despre colesterolul din gălbenuș, alții atrăgeau atenția asupra hormonilor artificiali cu care erau injectate găinile pentru a produce cât mai multe.

Adevărul pare a fi altul. Studii recente au demonstrat existența unor beneficii ce nu pot fi trecute cu vederea a consumului regulat de ouă. Dacă o luăm pas cu pas, cu pixul și foaa în mână, realizăm că un singur ou fiert tare conține cantități importante din nutrienții de care avem nevoie zi de zi.

  • Vitamina A: 6% din doza recomandată zilnic
  • Vitamina B5: 7% din doza recomandată zilnic
  • Vitamina B12: 9% din doza recomandată zilnic
  • Vitamina B2: 15% din doza recomandată zilnic
  • Fosfor: 9% din doza recomandată zilnic
  • Seleniu: 22% din doza recomandată zilnic

Mai mult, ouăle conțin și vitaminele D, E, K, B6, calciu și zinc. Cu un aport de doar 77 de calorii, conțin și șase grame de proteine și cinci grame de acizi grași sănătoși.

Ce se întâmplă dacă mănânci 3 ouă pe zi, de fapt
Ce se întâmplă dacă mănânci 3 ouă pe zi, de fapt

Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci trei ouă pe zi?

În primul rând, dacă mănânci în fiecare zi câte trei ouă, vei observa schimbări importante în valoarea colesterolului. Acest lucru va duce la o îmbunătățire simțitoare a sănătății inimii, reducând riscul apariției unui atac de cord sau a altor boli cardiace.

Tonusul muscular al corpului va fi mult mai bun. În medie, un ou are 72 de calorii, majoritate împachetate în proteine. Corpul are nevoie de proteine pentru a-și crește și repare țesuturile musculare. Cu alte cuvinte, ar fi momentul ideal să îți dedici măcar câteva minute, în fiecare zi, sportului și exercițiilor fizice.

Oasele vor resimți și ele aportul nou de substanțe nutritive. În trecut, se credea că proteina animală are efecte negatie asupra sănătății sistemului osos. Acum, exact opusul a fost demonstrat: există o legătură directă între proteinele de origine animală și creșterea densității osoase.

Cum afectează consumul zilnic de ouă vederea

Ouăle au în compoziție luteină, un antioxidant ce are efecte majore asupra sănătății ochiului. Luteina este acumulată în retina, ajutând la încetinirea procesului de degradare a receptorilor și nervului optic. Consumul regulat poate preveni apariția cataractei.

Cireașa de pe tort a beneficiilor aduse organismului este faptul că vei ajunge să mănânci mai puțin. Proteinele din ou dau senzație de sațietate , așa că vei ajunge să mânânci mai puțin, iar poftele vor dispărea. Un mic dejun format dintr-un ou fiert, fructe și ovăz ar trebui să fie suficient până la masa de prânz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI